Keskisuomalainen on Suomen siteeratuin maakuntalehti – "Kertoo tekijöiden osaamisesta ja terävyydestä"

Sanomalehti Keskisuomalainen kuuluu Suomen ykkösmedioihin uutisvoittoja laskiessa, selvisi eilisestä STT:n Journalisti-lehdelle tekemästä siteerausvertailusta.

Keskisuomalaisen päätoimittajan Pekka Mervolan mukaan tulos kertoo, että lehti pärjää sekä valtakunnallisessa että oman alueensa uutiskilpailussa.

– Se kertoo lehden tekijöiden osaamisesta ja terävyydestä, Mervola kiittää lehtensä toimittajia.

Keskisuomalainen oli 129 uutisellaan STT:n neljänneksi eniten siteeraama media viime vuonna. Edelle nousivat vain Yleisradio, Helsingin Sanomat ja 12 maakuntalehden yhteinen uutistoimitus Lännen Media. Maakuntien sanomalehtien joukossa Keskisuomalainen oli maan ykkönen. Kauaksi taakse jäivät muun muassa tamperelainen Aamulehti, oululainen Kaleva ja Turun Sanomat.

Keskisuomalaista on kutsuttu siteerausten eli  uutisvoittolistausten kestomenestyjäksi, sillä hyvät sijoitukset ovat jatkuneet jo pitkään.

Journalisti-lehden mukaan Keskisuomalainen sai viime vuonna uutisvoittoja erityisesti sotilas- ja poliisiasioista.

– Tutkimusten mukaan suomalaiset arvostavat vuodesta toiseen Puolustusvoimien ja poliisin työtä. Uskon, että näihin kahteen instituutioon liittyvät juttuaiheet kiinnostavat toimittajien lisäksi lukijoita, toteaa Keskisuomalaisen uutistoimittaja Rai Suihkonen, joka sai omat "skuuppinsa" viime vuonna haastattelemalla muun muassa Puolustusvoimain komentajaa sekä poliisin ylintä johtoa.

Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi iloitsee lehtensä menestyksestä:

– Pärjääminen uutisvoittovertailussa todistaa, että olemme tehneet oikeita asioita. Keskisuomalainen on haluttu media, meitä luetaan paljon ja menestyminen vertailussa kertoo osaamisesta ja korkeasta laadusta. Täällä on tekemisen paloa ja hommiin suhtaudutaan intohimoisesti. Tulos ei synny sattumalta vaan pitkän työn ansiosta, Kangaskorpi kiittää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .