Keskisuomalaiselle hierojalle tuomio asiakkaan raiskauksesta – vetosi kyseessä olleen "normaali toimenpide kansanparannuspuolella"

Keskisuomalainen 63-vuotias hieroja on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Hän raiskasi sormillaan asiakkaansa hieronnan yhteydessä lokakuussa 2017.

Asiakkaana ollut uhri oli maannut hierontapöydällä vatsallaan alushoususillaan. Hieroja oli vetänyt alushousut pakaroiden alapuolelle ja valuttanut runsaasti hierontaöljyä asiakkaan alaselän ja pakaroiden alueelle. Sitä oli valunut myös intiimialueelle.

Asiakkaan mukaan hieroja oli ottanut asiakkaan kädestä kiinni ja kosketellut tämän sukupuolielimiä. Hän oli pakottanut asiakkaan sukupuoliyhteyteen tunkeutumalla sormellaan asiakkaan emättimeen.

Hieroja kiisti tunkeutuneensa emättimeen vaan väitti, että asiakas oli itse ohjannut käden peräaukolle kipukohdan paikallistamiseksi, ja hieroja olisi vienyt kaksi sormeaan peräaukkoon tunnustellakseen häntäluuta. Hierojan mukaan kyseessä on normaali hoitotoimenpide, joka on käytössä muun muassa kansanparannuspuolella.

Todistajana oikeudessa kuultiin syytetylle jäsenkorjausta yli 20 vuotta sitten opettanutta jäsenkorjaajaa ja kansanparantajaa. Hänen mukaansa mihinkään jäsenkorjaukseen liittyvään toimenpiteeseen ei kuulu kuvaillun kaltainen toiminta.

Asianomistajan kädet olivat hieronnan aikana puutuneet eikä hän kyennyt heti puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan. Hieroja oli lopettanut vasta asiakkaan kiellettyä tätä monta kertaa.

Kun asiakas sai nostettua kasvonsa hierontapöydän aukosta, hän näki, ettei hierojalla ollut housuja jalassaan.

Kun asiakas nousi hierontapöydälle istumaan, hieroja oli vielä syleillyt häntä ja suudellut niskaa ja poskea.

Hieroja oli myös lähettänyt asiakkaalle tekstiviestin, missä hän toivoi, että asia selvitetään rahalla. Oikeuden mukaan tämä osoittaa hierojan tienneen, että on toiminut sopimattomasti.

Oikeuden mukaan teko ei sisältänyt väkivaltaa, mutta hieroja käytti hyväkseen asiakkaan avutonta tilaa.

Vankeusrangaistuksen lisäksi hieroja tuomittiin maksamaan uhrille 1 500 euroa henkisestä kärsimyksestä, 1 500 euroa tilapäisestä haitasta sekä lääkäri- ja lääkekuluja. Hän joutuu myös maksamaan naisen oikeudenkäyntikuluja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .