Keskisuomalaisen kirpputori onnistui erinomaisesti ja keräsi hyväntuuliset ihmiset Aholaitaan

Keskisuomalaisen odotettu kirpputori toi Jyväskylän Aholaitaan vilkasta liikennettä jo aamukahdeksan maissa lauantaina. Ensimmäiset kaupat myyntipaikan varanneet kestotilaajat solmivat jo hyvissä ajoin ennen kello 9:ää.

Jaguars Spirit Athletesin cheerleaderit hoitivat myyjät järjestelmällisesti jonoon. Keskisuomalaisesta sihteeri Marja Pelkonen johdatteli viimeisen kauppiaan oikeaan ruutuun kello 10.05. Jokapaikan rouva Jantuseksi esittäytyvän Heli Frimanin mukaan kaikki 140 myyntipaikkaa varannutta kestotilaajaa saapuivat kirpparille.

Vinyylilevyjä kauppaava Timo Vilkko Jyväskylästä on tottunut kauppamies Aholaidassa. 1960- ja 70-lukujen musiikki vetää omaa asiakasryhmää. Kauppapaikan viltin astiat ja sisustustarvikkeet lähtivät heti ostajien matkaan.

– Vinyyli-lp:t vaativat vihkiytyneempää ostajakaartia. Minulla on myynnissä englantilaista ja amerikkalaista 60- ja 70-lukujen folkia, rockia, rythm bluesia, progea ja psykedeliaa. Samasta musiikista olen itse kiinnostunut, kertoi Vilkko ojentaessaan ostajalle Moody Blues -yhtyeen vuonna 1965 ilmestynyttä ensilevyä.

Jenni Fehr istui rollaattorin telineellä ja kauppasi dvd-elokuvia. Tarjolla oli runsaasti Disney-tuotantoa sekä japanilaista mangaa. Myös myyntiin valikoitunut kirjallisuus oli pitkälti japanilaishenkistä.

– Katson paljon elokuvia, mutta ihan jokaista näistä en ole ehtinyt, sanoi Fehr.

Myyntipaikoilla oli esillä kuvataidetta, lasten tavaroita, vaatteita, urheiluvälineitä, kirjallisuutta, cd-levyjä, kodin sisustus- ja käyttöesineitä sekä myös käyttöantiikkia. Sää suosi perinteiseen tapaan ja ostajia oli liikkeellä todella runsaasti. Järjestysmiehet Pertti Härkönen ja Olli Hautakorpi kehuivat kävijöitä.

– Se on tämä hyvä sää, jonka myötä kaikki ovat hyvän tuulisia. Tässä ei ole kyllä odotettavissa mitään häiriöitä. Kunhan vielä poistuminen saadaan hoidettua turvallisesti, ja siinä meillä on apuna cheerleaderit, totesi Hautakorpi.

Yhteistyökumppaneita tapahtumassa olivat Jaguarsin ohessa maksuttomat kyydit kirpparille ja takaisin tarjonnut Linkki, Stark, Circwaste, Kirkon Kotimaanapu, Jyväskylän Katulähetys, Jyväskylän seurakunta, Suomen Brodeeraus, Nuorten syrjäytymistä torjuva Ketään ei jätetä rannalle ja siihen kiinteästi liittyvä Jalohanke, Lassila & Tikanoja, Mustankorkea ja Japa yhdessä, Keski-Suomen liitto, SPR sekä vanhusten yksinäisyyttä ehkäisevä sut on nähty -kampanja.

Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen ja pääkirjoitustoimittaja Anita Kärki kävijät lukijoiden kanssa paljon mielipidekeskusteluita, kuten pääkirjoittajan kantaa ottavassa roolissa voisikin ennakoida. Pasanen astui alkoholipoliittisesta keskustelusta suoraan tuttavansa karhumaiseen halaukseen. Lukijoilta tuli argumentoivan sanankäytön ihmisille myös juttuvinkkejä.

– En vielä paljasta, mutta ensi viikolla meinaan asiaan ottaa kantaa. Tämä tapahtuma oli kaikkiaan taas hienoa kierrätystä ja onnistunut tietopaketti siihen liittyvistä toimijoista. Lisäksi yksinäisyys ja sen poistaminen nousivat tärkeänä teemana esille. Tulemme jatkamaan tätä tapahtumaa tällaisena kerran vuodessa, lupasi Pasanen.

1 vuotta syyskuun alussa täyttävä Jalo istui aurinkoisella nurmikolla ja tankkasi mehua pieneen kehoonsa. Äiti Netta ja isä Kimmo Mikkola pohtivat päivän työn jakoa.

– Kyllä se tuo vaimo kiertää ja poimii lastentarvikkeita. Minä pysyttelen taustalla rahapussin kanssa, muotoili Kimmo Mikkola päivän toimintaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .