Keskisuomalaisen lukija ratkaisi agenttiarvoituksen

Keskisuomalaisen lukija on ratkaissut kryptografisen ongelman, jonka avulla Britannian hallituksen tiedustelupalvelu (GCHQ) etsii palkkalistoilleen uusia vakoojia.

Netissä olleen pääsykokeen tehtävänä oli purkaa salakoodi ja antaa oikea vastaus. Keskustelupalstan nimimerkki überjürgen tosin toteaa, ettei koodin purkamisessa tarvittu kryptografiaa, vaan "amatööritason assemblyosaamista".

- Vaiheen 1 kun on ajanut, ja vaiheen 2 javascriptiin funktion kirjoittanut ja koodin korjannut, voi sen vikan vaiheen avaimet arvata ja salt on suoraan binaarissa, koodinikkari toteaa keskustelupalstalle lähettämässään viestissä.

Keskisuomalainen vahvisti überjürgenin ratkaiseman koodin oikeaksi. Oikean vastauksen jälkeen kilpailusivu onnittelee oikeasta ratkaisusta ja pyytää lähettämään hakemuksn GCHQ:n kyberturvallisuusasiantuntijan tehtäviin.

- Yhtenä asiantuntijoistamme tulet turvaamaan kansakuntamme turvallisuutta ja tuhansien ihmisten elämää, sivustolla todetaan.

Nimimerkki ei maininnut, aikooko hän hakea tehtävää, mutta kehottaa kopioimaan ratkaisunsa, hakemaan tehtävää ja lähtemään "James Bondille taustatueksi".

- Se on nimittäin isänmaan etu, että britit saisi suomalaisia copypastesankareita riveihinsä, koodin ratkaissut nimimerkki kirjoittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .