Keskisuomalaisen lukijat suhtautuvat kriittisesti ehdotukseen gondolihissiradasta: "Aivan järjetön ehdotus"

Yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ehdotti yliopiston lukuvuoden avajaispuheessaan keskiviikkona, että Jyväskylässä voitaisiin selvittää gondolihissiradan rakentamista.

Hämäläisen visiossa hissirata voisi yhdistää Ylistönrinteen, Mattilanniemen ja Seminaarinmäen kampukset sekä Hippoksen ja Harjun.

Keskisuomalaisen lukijoista enemmistö ei kannata gondolihissirataa. Keskisuomalaisen keskiviikkona julkaisemaan lukijakyselyyn "Pitäisikö Jyväskylään tehdä vaijerin varassa kulkeva gondolihissi?" vastanneista 56 prosenttia ei kannata gondolihissiä, 44 prosenttia kannattaa.

Vastaajia kysymykseen oli torstaihin kello 14.30 mennessä 560.

Keskisuomalaisen Facebook-seinällä Timo Töyrylä kommentoi ehdotusta näin: "Tosi hyvä idea. Ja kustannukset voisi tietenkin kattaa yliopiston määrärahoilla."

Leena Uutela on samoin kriittinen ehdotusta kohtaan. "No voi helevata sentään. Pistetään nuokin rahat vanhusten hoitotyöhön joka on ihan kuralla. Jo on ääliö idea", Uutela kommentoi.

Ilkka Mustonen suhtautuu ideaan avoimemmin.

"On tässä kaupungissa hullumpaankin 4–5 milliä laitettu. Mutta kenen kattojen yli sais mennä?", pohtii Mustonen.

Keskisuomalaisen keskustelupalstalla nimimerkki Karhu III miettii, miten hissiradan käyttökustannukset katettaisiin.

"Olisivatko opiskelijat valmiita maksamaan vaikkapa kaksi euroa siitä että kulkevat kampukselta toiselle?, nimimerkki kysyy.

Nimimerkki Kauko Katseinen ihmettelee rehtorin ehdotusta. "Nykyään korostetaan lähes jokaisessa keskustelussa liikunnan merkitystä terveydelle. Sitten joku ehdottaa täysin päinvastaista. Onko tuossa nyt mitään järkeä?", nimimerkki kommentoi.

Nimimerkki Timmis pohti hankkeen mielekkyyttä näin: "Eikös nyt pitäisi alkaa ajamaan raitiovaunuhanketta Jyväskyläänkin? Tampereella on jo työt pitkällä. Ai niinkun Jyväskylähän onkin vain tämmönen pieni maaseututaajama vailla toria ja omaa identiteettiä", nimimerkki kommentoi.

Nimimerkki Luksan Kallen mielestä rehtorin ehdotus on hyvä.

"Yliopiston rehtorin sopiikin olla juuri näin “yltiöpäinen” avajaispuheessaan. Tässä nähdään, mikä vaikutus sillä on. Hyvä avaus, vaikka ei kuuna päivänä toteutuisi", nimimerkki kirjoittaa.

Nimimerkki Konservatiivinen on kriittisempi:

"Aivan järjetön hanke-ehdotus. Taitaa (yliopiston rehtorin) realiteetintaju olla olematon", nimimerkki kirjoittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .