Keskisuomalaisen pihakirppiksen tuotto lahjoitettiin hyvään tarkoitukseen

Elokuussa Jyväskylän Aholaidassa järjestetyn Keskisuomalaisen kirpputorin tuotto, 1 755 euroa, lahjoitettiin keskiviikkona Jyväskylän seurakunnan diakoniatyölle.

Diakonian työalasihteeri Heini Lekanderin mukaan lahjoitettu rahasumma käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevien ihmisten auttamiseen.

– Ensisijainen tuki on tietysti yhteiskunnan myöntämä toimeentulotuki, mutta on tilanteita, joissa ihmisillä ei ole oikeutta saada sitä, Lekander sanoo.

Seurakunta voi myöntää tukea esimerkiksi lasten ja nuorten harrastuksiin ja lukio- tai ammattikouluopintoihin vaadittaviin tarvikkeisiin.

– Apu on suhteellisesti pientä, mutta esimerkiksi toissapäivänä, kun asiakas sai 50 euroa ruokaostoksiin ja hygieniatarvikkeisiin, hän alkoi itkemään, diakoni Tero Reingoldt kertoo.

Lekander muistuttaa, että taloudellinen apu on vain pieni osa kirkon diakoniatyötä.

– Palveluohjauksen osuus työstä on kasvanut viime vuosina. Ihmiset eivät löydä heille lakisääteisesti kuuluvia palveluita, ja me ohjaamme heitä palveluihin ja kannustamme menemään niin sanotusti luukuille, Lekander kertoo.

Jyväskylän seurakunnan diakoniatyössä työskentelee 27 ihmistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .