Keskisuomalaiset yritykset innostuivat auttamaan – SPR:n kautta tehtyjä lahjoituksia ennätysmäärä

Keskisuomalaiset yritykset ovat kuluvana vuonna tehneet ennätysmäärän lahjoituksia Suomen Punaiselle Ristille, kertoo SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala.

Erityisesti yritykset ovat auttaneet vanhuksia ja vähävaraisia lapsiperheitä. Tukea on annettu myös ihmishenkien pelastamiseen.

– Yhteiskuntavastuun kasvu on mahdollistanut yhä useamman ihmisen auttamisen. Erityisesti Keski-Suomi on noussut esille poikkeuksellisen aktiivisena yhteiskuntavastuullisena maakuntana, Annala sanoo.

Suurin osa yritysten hyväntekeväisyydestä on toteutettu erilaisten kampanjoiden kautta. Suurimmat tuet ovat tulleet LähiTapiola Keski-Suomelta sekä Keskimaan Ilo auttaa -lahjoituksesta.

LähiTapiolan ja SPR:n kampanjassa on järjestetty vuoden mittaan hätäensiapukoulutuksia aikuisille ja lapsille. Lisäksi yritys on tukenut SPR:n defibrillaattorien eli niin kutsuttujen sydäniskureiden hankintaa 11 000 eurolla.

Keskimaan 320 000 euron lahjoitus syntyi ikäihmisten yksinäisyyden kitkemiseen perustetulla Ilo auttaa -kampanjalla.

– Lahjoitus tukee konkreettisesti vapaaehtoistoimintaa. Ystävätoiminnan kautta vapaaehtoiset tuovat iloa ja apua yksinäisten arkeen ja Keskimaan lahjoitus mahdollistaa nyt kohtaamisen lisäksi myös aineellisen avun viemisen keskisuomalaisille vanhuksille, sosiaalipalveluiden asiantuntija Susanna Kivisalo iloitsee.

Lahjoituksella on käytännössä hankittu joululahjakassit 500:lle SPR:n ystävätoiminnan asiakkaalle.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton, SPR:n ja Ylen yhteisellä Hyvä Joulumieli -kampanjalla on hankittu lähes 900 perheelle 70 euron arvoiset ruokalahjakortit.

SPR:n keräyksiin ja kampanjoihin voi osallistua ympäri vuoden.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .