Suomalaisten hikinen tempaus: 1500 km pyöräillen syöpälasten puolesta

Jyväskyläläiset Harri Kolu ja Janne Laulainen sekä multialainen Marko Lehtomäki lähtivät tiistaina sellaiselle matkalle, mikä varmasti jää hyvin heidän muistiin. Miehet nousivat aamulla maantiepyöriensä selkään ja lähtivät kohti Tamperetta. Keskiviikkona kolmikko aloittaa pyöräilymatkansa lopulliseen määränpäähän, Pariisiin, Team Rynkeby Tampereen joukkueen kanssa. Kilometrejä keskisuomalaiskolmikolle kertyy 1,5 viikossa kaikkiaan noin 1500.

– Luin tästä pyöräilytapahtumasta jostain fillarilehdestä viime kesänä ja ajattelin, että pakko päästä mukaan. Motiivina on auttaa muita, mutta myös kohottaa omaa kuntoa, 54-vuotias Harri Kolu totesi juuri ennen lähtöään.

Team Rynkeby on pohjoismaiden hyväntekeväisyystapahtuma, jossa Suomen lisäksi Tanskan, Ruotsin, Norjan ja Färsaarien pyöräilyjoukkueet keräävät rahaa syöpäsairaille lapsille ja heidän perheilleen. Tänä vuonna mukana on 32 joukkuetta ja lähes 1500 pyöräilijää. Suomessa pyöräilyjoukkueita lähtee Tampereelta, Helsingistä ja Espoosta. Kesällä 2016 Pariisiin pyöräilee myös kokonainen joukkue Keski-Suomesta, kun Jyväskylä on valittu uudeksi suomalaiseksi Team Rynkeby kaupungiksi.

Suomessa kerätyt rahat lahjoitetaan Sylva ry:lle, joka on syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä järjestö.

– Viime vuonna rahaa kertyi 129 000 euroa. Tänä vuonna summa noussee 150 000 euroon, Harri Kolu sanoi.

Kaikkiaan viiden maan joukkueet saivat kerättyä vuonna 2014 taisteluun lasten syöpää vastaan 4,84 miljoonaa euroa.

KSML.tv oli seuraamassa, kun Harri Kolu ja kumppanit lähtivät matkaan tiistaiaamuna. Videolla Kolu kertoo, minkälainen heidän reitti Pariisiin on, ja mitä miehet ottivat mukaansa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .