Näin Kesko muuttaa plussapistekäytäntöään: Hyödytkö sinä?

K-kauppojen Plussa-kanta-asiakasjärjestelmän palkintopisteitä ei enää ropise tilille yhtä paljon kuin ennen, vaikka ostokset olisivat pysyneet samanlaisina.

Plussakortilla tehdyistä ostoksista saa peruspisteitä. Palkintopisteille pääsee nykyään, jos ostaa kuukaudessa 350 eurolla K-ruokakaupoista tai määritellyiltä K-Plussan yhteistyökumppaneilta.

Aikaisemmin 500 palkintopistettä tuli jo 300 euron ostoksista. Pistekäytäntö muuttui tammikuun alussa.

Tuhat palkintopistettä saa nyt vähintään 500 euron ostoksista, kun aiemmin raja oli 400 euroa. Myös muut rajat ovat nousseet. 1 500 euron kuukausiostoksista saa peruspisteiden lisäksi 13 500 palkintopistettä eli yhteensä 15 000 pistettä, mikä tarkoittaa 75 euroa. Tuhannen plussapisteen rahallinen arvo on viisi euroa.

Käytäntö muuttui myös niin, että K-citymarketeissa palkintopisteitä saa ruokaostoksista, muttei enää käyttötavaraostoksista.

Kanta-asiakasjärjestelmää pyörittävän K-Plus Oy:n vt. toimitusjohtaja Tapio Näveri perustelee muutoksia asiakaspalautteella.

– Tutkimuksissa on selvinnyt, että asiakkaat arvostavat erityisesti heti ostotapahtuman yhteydessä saatavia etuja, joten niiden määrää Näveli lupaa lisätä.

Kaupparyhmien kanta-asiakasjärjestelmiä onkin moitittu siitä, että ne suosivat suuria kotitalouksia, mutta antavat vähemmän etuja yhden ja kahden hengen talouksille, jotka ovat kuitenkin enemmistönä.

Lue lisää aiheesta päivän painetusta Keskisuomalaisesta tai osta päivän näköislehti tästä.