Keskussairaalan kunto pelättyä pahempi

Työterveyslaitoksen mukaan yli 60 prosenttia Keski-Suomen keskussairaalan tiloista on täydellisen peruskorjauksen tarpeessa.

Noin 5 000 neliötä tiloista on niin huonossa kunnossa, ettei niitä suositella pidettäväksi toiminnassa enää. Näitä huonoimmassa kunnossa olevia tiloja ovat C-siiven keskusvarasto, D-siiven sähkötekniikan osasto, Sädesairaalan T- ja H-siivet, Rakennus 8 ja Kangasvuoren rakennus A:n kellarikerros.

Kiireellisiä toimenpiteitä vaativia tiloja on työterveyslaitoksen selvityksessä pitkä lista. Välittömillä korjauksilla tilojen turvallisuus voidaan turvata terveyden kannalta vain 1-2 vuodeksi, ja jo 5-7 vuoden käyttöajan varmistaminen vaatisi mittavia investointeja ja haittaisi vakavasti normaalia sairaalatoimintaa.

Työterveyslaitoksen selvitystä esiteltiin perjantaina aamulla sairaanhoitopiirin järjestämässä tiedotustilaisuudessa. Sitä olivat kuulemassa myös sairaanhoitopiirin valtuuston jäsenet. Vaikka keskussairaalan huono kunto on ollut tiedossa, selvityksen tiedot otettiin hämmentyneinä vastaan. Sairaalan uudistamisen kokonaisratkaisun suunnittelu käynnistettiin jo neljä vuotta sitten.

- Olisi ollut hyvä, jos tämä tieto olisi ollut aikaisemmin käytettävissä, totesi sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Isolauri.

Valtuusto päättää perjantaina iltapäivällä, miten keskussairaalan tilojen uudistaminen ratkaistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sairaalan kohtalo selviää tänään