Keskussairaalan kunto pelättyä pahempi

Työterveyslaitoksen mukaan yli 60 prosenttia Keski-Suomen keskussairaalan tiloista on täydellisen peruskorjauksen tarpeessa.

Noin 5 000 neliötä tiloista on niin huonossa kunnossa, ettei niitä suositella pidettäväksi toiminnassa enää. Näitä huonoimmassa kunnossa olevia tiloja ovat C-siiven keskusvarasto, D-siiven sähkötekniikan osasto, Sädesairaalan T- ja H-siivet, Rakennus 8 ja Kangasvuoren rakennus A:n kellarikerros.

Kiireellisiä toimenpiteitä vaativia tiloja on työterveyslaitoksen selvityksessä pitkä lista. Välittömillä korjauksilla tilojen turvallisuus voidaan turvata terveyden kannalta vain 1-2 vuodeksi, ja jo 5-7 vuoden käyttöajan varmistaminen vaatisi mittavia investointeja ja haittaisi vakavasti normaalia sairaalatoimintaa.

Työterveyslaitoksen selvitystä esiteltiin perjantaina aamulla sairaanhoitopiirin järjestämässä tiedotustilaisuudessa. Sitä olivat kuulemassa myös sairaanhoitopiirin valtuuston jäsenet. Vaikka keskussairaalan huono kunto on ollut tiedossa, selvityksen tiedot otettiin hämmentyneinä vastaan. Sairaalan uudistamisen kokonaisratkaisun suunnittelu käynnistettiin jo neljä vuotta sitten.

- Olisi ollut hyvä, jos tämä tieto olisi ollut aikaisemmin käytettävissä, totesi sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Isolauri.

Valtuusto päättää perjantaina iltapäivällä, miten keskussairaalan tilojen uudistaminen ratkaistaan.

Sairaalan kohtalo selviää tänään

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.