Keskustan Sipilä haluaa selvittää Suomen vaihtoehdot

EU:n pysyminen itsenäisten valtioiden välisenä liittona ja euron vakauden perustuminen talouskurille ja vakaussopimusten noudattamiselle on keskustan puheenjohtajalle Juha Sipilälle mieluisin tulevaisuuden visio.

- Voi olla, ettei se toteudu. Silloin niiden maiden, jotka eivät pysty toimimaan yhteisten sääntöjen mukaan, on lähdettävä eurosta, Sipilä sanoo.

Sipilä kokoaa ryhmän laatimaan keskustalle selvitystä euron tulevaisuudesta ja Suomen vaihtoehdoista. Syynä on se, että keskusta kokee hallituksen olevan kyvytön tai haluton edistämään keskustelua eri vaihtoehdoista. Työryhmään tulee Sipilän lisäksi europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ja kansanedustajat Antti Kaikkonen, Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen.

Heitä täydennetään Sipilän mukaan suomalaisilla ja kansainvälisillä talouden ja politiikan huippuasiantuntijoilla.

Ryhmä aloittaa tässä kuussa ja toimii ainakin vuoden.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) pitää hyvänä, että oppositiossa oleva keskusta on ryhtynyt valmistelemaan euron tulevaisuutta koskevia asioita kansalaiskeskusteluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän kaupunki salaa valtaosan Alvan myyntiä selvittäneestä konsulttisopimuksesta – "Kaupunki tuntuu toimineen tosi kevyillä perusteilla", arvioi tutkija

Mänttä-Vilppulan kohutun lentokenttähankkeen sopimus herättää paljon kysymyksiä: "Ei tunnu olevan oikein päätä eikä häntää"

Kohu Mänttä-Vilppulan rakennushankkeesta ei näytä hätkäyttävän Tahkolla ja Luumäellä – "Ei ole ilmennyt mitään sellaista, mistä pitäisi olla huolestunut"

Kommentti: Repimisestä rakentamiseen

Kyyjärveläisen Ilpo Sääksjärven elämä on muuttumassa irtisanomisen seurauksena – "Olen miettinyt, millä tavalla työnantaja valitsee irtisanottavat"

Henkilöauto päätyi yöllä ojaan Saarijärvellä – kuljettajaa ei löydetty

Yön uutiskooste: Oslossa ylipistosairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, Wall Streetilla heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Opettajankoulutukseen hakeville on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen soveltuvuuskoe – “Sukupuoli ei ole arviointikriteeri”

Ajatustyössä täytyy osata sanoa ei – keskitytkö oikeisiin asioihin?

Tiesitkö, että ilman karkauspäivää talvi osuisi ennen pitkää heinäkuulle? – Säynätsalolainen Hanne Hytönen täyttää tänään sekä 36 että 9 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.