Keskustan ja sinisten riveissä eniten eduskunnan jättäjiä

Alhaisista kannatusluvuista kärsivissä keskustassa ja sinisissä näyttäisi olevan tällä hetkellä eniten eduskunnan omasta halustaan jättäviä kansanedustajia.

STT:n soittokierros eduskuntaryhmiin paljasti, että tähän mennessä 16 kansanedustajaa on päättänyt olla asettumatta ehdolle ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin.

Keskustan ryhmästä eduskunnan ovat jättämässä Niilo Keränen, Seppo Kääriäinen, Markku Rossi ja Tapani Tölli, sinisistä Maria Lohela, Lea Mäkipää, Martti Mölsä ja Pentti Oinonen.

Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerin Seija Turtiaisen mukaan keskustan lähtijämäärää selittää paljolti eduskuntaryhmän ikärakenne, jossa on tavallista enemmän Keräsen, Kääriäisen ja Töllin kaltaisia noin seitsemänkymppisiä edustajia.

–  Ei tässä ole mitään poikkeuksellista, ainahan ryhmissä on jonkin verran vaihtuvuutta, Turtiainen sanoi STT:lle.

Anttila vahtaa galluplukuja

Mielipidekyselyjen ykköspuolueesta SDP:stä ovat eduskunnan jättämässä ainakin Lauri Ihalainen, Riitta Myller ja Maria Tolppanen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä ovat lähdössä ainakin Pertti Salolainen ja Lenita Toivakka, RKP:n ryhmästä Mats Nylund ja Stefan Wallin. Vasemmistoliiton riveissä uusille kyvyille tilaa tekee Kari Uotila.

Koska vaaleihin on vielä lähes kahdeksan kuukautta aikaa, monet kansanedustajat – kuten esimerkiksi keskustan Sirkka-Liisa Anttila ja kokoomuksen Eero Lehti – harkitsevat vielä ehdokkaaksi lähtöään.

–  Katson tässä, miten soten käy ja miten keskustan kannatusluvut kehittyvät, Anttila sanoi STT:lle.

Tulenpalavaa kiirettä ratkaisulle ei vielä ole, joten joissain ryhmissä kysymys lähtijöistä ei ole noussut vielä lainkaan esille.

–  Meillä ei ole vielä tietoa siitä, kuka on aikeissa hakea jatkoa ja kuka on luopumassa. Ilmoittanevat suunnitelmistaan tässä alkusyksystä, vihreiden eduskuntaryhmän pääsihteeri Tiina Kivinen viestitti STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

Lännen media: Vain kolmasosa suomalaisista tietää, kuka on eduskunnan puhemies

Laukaalaisvanhemmille kavallustuomiot rahojen "lainaamisesta" lasten tileiltä

Yön uutiskooste: Barcelonassa mellakoitiin, Brexitistä äänestys, naisten asema Suomen pörssiyhtiöissä parantunut

Uutinen Nikolai Bobrikovin murhasta levisi nopeammin Meksikoon kuin Mikkeliin

Tuhansia "turhia" työtunteja ja satoja äänestyksiä: eduskunnan budjettisyksy halutaan tiiviimmäksi

Pääsihteeri Paavola: ”Olen kansanedustajien palvelija”

Lääkärijonoissa viikkojen haitari – kiireetöntä lääkäriaikaa joutuu Keski-Suomessa odottamaan jopa yli 50 päivää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.