Keskustan puoluesihteeriksi pyrkinyt loikkaa Väyrysen kansalaispuolueeseen

Sami Kilpeläisen mielestä keskustasta on tullut liberaalinen eliitin puolue.

Keskustan puoluevaltuuston jäsen ja keskustan puoluesihteeriksi viime kesäkuussa pyrkinyt hankintajohtaja Sami Kilpeläinen siirtyy keskustasta europarlamentaarikko (kesk.) Paavo Väyrysen perustamaan kansalaispuolueeseen. Kilpeläisen mielestä keskustasta on tullut liberaalinen eliitin puolue.

– Libertaristisen Anne Bernerin vierailu puolueessa yhdessä muun liberaalijoukon kanssa on käymässä kohtalokkaaksi keskustalaiselle kansanliikkeelle. On käsittämätöntä, että vuosikymmeniä puolueen aatteen nimissä tehdyllä työllä ei ole mitään arvoa, vaan eri aatteen edustajat voivat hypätä suoraan ministeriksi ilman jäsenkirjaa. Tuhoa syntyy koko ajan, Kilpeläinen kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa. Berner (kesk.) toimii liikenne- ja viestintäministerinä.

Kilpeläisen mielestä kansalaispuolue on tällä hetkellä ainoa kansanliike, joka nojautuu keskustalaisen arvopohjan keskeisiin lähtökohtiin. Hän arvostaa kansalaispuolueessa muun muassa ihmisten ja alueiden tasapainoista kohtelua, pienituloisten huomioimista sekä kriittisyyttä EU:n liittovaltiokehitystä kohtaan.

Kilpeläinen ilmoittaa jatkavansa keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. Vuodenvaihteessa hän luopui keskustan Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtajuudesta. Keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen ei voi kuulua toiseen puolueeseen.

Kilpeläinen työskentelee Arlan hankintajohtajana. Väyrysen kansalaispuolue merkittiin puoluerekisteriin joulukuussa.

Lähde: Sami Kilpeläisen blogi Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.