Ketkä keskisuomalaiset saivat kutsun Linnan juhliin? – Keskisuomalainen seuraa valmisteluja ja itse juhlaa

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa ovat teemana ekoteot.

Ilmasto- ja ympäristöteot näkyvät tänä vuonna Linnan juhlissa. Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle 1 700 vierasta. Vieraiden joukossa on suomalaisia, jotka ovat toimineet ilmaston ja ympäristön hyväksi. Kunniavieraina on sotaveteraaneja ja lottia.

– Ympäristö ja luonto ovat erottamaton osa Suomea ja suomalaisuutta. Ilmastonmuutoksen myötä Suomi voi tulevaisuudessa näyttää hyvin toisenlaiselta. Vastuu on meidän käsissämme, Niinistö sanoo tiedotteessa.

Ympäristöteema näkyy Presidentinlinnan tarjoiluissa ja koristeluissa. Myös Haukion juhlapuku kunnioittaa teemaa: Aalto-yliopisto valmistaa sen ekologisesta ioncell-kuidusta. Aalto-yliopisto kertoo, että ioncell-menetelmällä voidaan valmistaa tekstiilikuitua puusta tai kierrätysmateriaaleista.

Haukion puvussa kuidun raaka-aineena on kotimainen koivu.

Viime vuonna Haukio pukeutui smaragdinvihreään asuun ja kantoi koruissaan eläviä kieloja. Myös silloin puku oli tehty yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa, sillä puvun suunnitteli opiskelija Heidi Karjalainen.

Juhlaa vietettiin tuolloin kahdella tapaa historiallisissa merkeissä. Suomi täytti sata ja virassa oleva presidentti oli ensimmäistä kertaa saamassa perheenlisäystä.

Haukion ja Niinistön Aaro-poika syntyi helmikuussa. Presidenttipari julkaisi ensimmäisen kuvan pojasta elokuussa. Itsenäisyyspäivänä jännitetään nähdäänkö vilaus Aarosta juhlien aluksi myös presidentinlinnan parvella.

Presidentin kanslian mukaan kutsujen postitus on alkanut. Kutsuja alkaa pudota myös keskisuomalaisiin postilaatikkoihin jo lähipäivinä.

Keskisuomalainen seuraa itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja juhlaan valmistautumista. Saitko kutsun? Tunnetko kutsuttuja? Kerro asiasta soittamalla numeroon 014 622 271 tai sähköpostitse osoitteeseen uutiset@keskisuomalainen.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .