Kettutarhan tulipalosta mittavat vahingot Laukaassa

Kettutarhalla syttyneestä tulipalosta aiheutuu mittavat vahingot Laukaassa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Tiituspohjassa Kuukkalantiellä sijaitsevalle tarhalle sunnuntaina kello 13.13. Kun yksiköt saapuivat paikalle, savutti tarhan teurastamona ja huoltorakennuksena toimiva noin 150 neliön suuruinen rakennus voimakkaasti. Palomestari Reijo Oikarin mukaan tuli levisi rakennuksen kattorakenteisiin.

Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta leviämisvaara eläinten tarhoihin oli olemassa. Kello 17.30 paikalla käynnissä olivat jälkisammutus- ja raivaustyöt.

– Tarhassa on tuhansia kettuja, joista lähimmät olivat kymmenen metrin päässä palavasta rakennuksesta. Palo ei levinnyt tarhoihin, mutta rakennus paloi pahoin, Oikari kertoi.

Oikarin mukaan vahingot ovat suuret – rakennuksen sisällä oli tuhatkunta ketunnahkaa, jotka tuhoutuvat kelvottomiksi. Rakennuksessa olleiden satojen tuhansien eurojen arvoisten koneiden kohtalosta ei ollut vielä sunnuntaina tietoa.

Myöskään palon syttymissyystä ei ollut sunnuntaina tietoa. Rakennuksessa ei oltu palomestarin tietojen mukaan tehty ennen palon syttymistä remontointi- tai huoltotöitä. Palonsyyntutkinta alkaa paikalla, kun palo saadaan sammutettua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .