Keuruu ei halua vastaanottokeskusta

Keuruun kaupunginvaltuusto päätti maanantaina äänin 21-14, että kuntaan ei perusteta vastaanottokeskusta. Aiemmin päivällä kaupunginhallitus oli asettunut niin ikään kielteiselle kannalle äänin 7-1.

Maahanmuuttovirasto oli suunnitellut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista Keuruulle entisen varuskunnan tiloihin. Alustavasti suunnitelmissa oli noin 500 majoituspaikkaa. Vastaanottokeskuksen oli arvioitu työllistävän vähintään 20 työntekijää ja lisäksi kymmenkunta muuta muun muassa kiinteistönhuolto- ja kuljetuspalvelujen tuottajina.

Noin 30 työpaikan laskennallinen vaikutus kaupungin verotuloihin olisi ollut likimain 200 000 euroa vuodessa.

Punainen Risti sanoi maanantaina Ilta-Sanomille, ettei keskusta rakenneta Keuruulle väkisin vaan suunnitelmia jatketaan sellaisten kuntien kanssa, jotka ovat siitä kiinnostuneita. Jos vastaanottokeskus perustetaan yksityisen omistamaan tilaan, kunnan hyväksyntää ei tarvita.

Päinvastoin asia eteni Kouvolassa. Maahanmuuttovirasto ja Suomen Punainen Risti olivat tehneet esityksen keskuksen perustamisesta, eikä kaupunginhallituksella ollut esitykseen huomauttamista. Tässä ratkaisussa kaupunginhallitus oli yksimielinen.