Keuruu perui vanhan laajakaistaratkaisun – "Valtuutettujen pitäisi perehtyä valokuituun paremmin"

Keuruun kaupunginvaltuusto päätyi maanantaina perumaan vuonna 2015 tehdyn päätöksen liittymisestä Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkaaksi ja osallistumisesta Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n laajakaistahankkeeseen.

Liittymispäätös ei ole lainvoimainen, koska siitä tehty valitus on yhä käsiteltävänä Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Unto Mikkonen (vihr.) esitti asian jättämistä pöydälle kunnes KHO:n päätös on saatu. Hänestä valtuutettujen pitäisi perehtyä valokuiturakentamiseen paremmin. Hän näki aiemman liittymispäätöksen perumisen sysäävän sivuun toimijan, joka rakentaisi verkon tasapuolisesti koko kaupungin alueelle.

Harri Oksanen (ps.) ilmoitti niin ikään kannattavansa kuiturakentamista, mutta hänestä KHO:n päätöksen odottaminen aiheuttaa "tietämättömyyden ja haitanteon vuoksi mahdottoman yhtälön":

– On harmillista, että on annettu sellainen harhainen kuva, että 4G- ja 5G-tekniikat ratkaisevat tiedonsaantiongelmat. Se ei pidä paikkaansa. Mutta jos odotamme KHO:n ratkaisun, joku valittaa taas ja kolmen vuoden päästä ollaan samassa tilanteessa kuin nyt, vieläpä ilman markkinavetoisiakin toimijoita.

Valokuitu on perusinfraa, muistutti Emilia Koikkalainen (kok.). Hänen mukaansa täytyy olla tapoja edistää verkon rakentamista.

Mikkosen esitystä ei kannatettu. Hän jätti pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .