Kunnanvaltuutettuja ja heidän perheitään uhkailtiin Keuruulla: "Vaikutti päätöksentekoon"

Keuruun kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen Milla Rautanen (kesk.) kertoo KSML.tv:n videolla, kuinka häntä on uhkailtu vastaanottokeskusasiassa.

– Tämä vaikutti päätöksentekoon ainakin omalta osaltani hallituskäsittelyssä, Rautanen kertoo.

Rautanen sanoo tietävänsä myös muutaman muun, jotka olisivat äänestäneet toisella tavalla, ellei ryöpytys somessa olisi ollut niin hurjaa. Keuruulla päätettiin maanantaina kaupungin lausunnosta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamiseksi paikkakunnalle.

Rautanen kertoo häntä ja hänen yritystään uhatun sosiaalisessa mediassa jopa niin, että hänen isänsä, joka on entinen poliisi, on pelännyt hänen turvallisuutensa puolesta.

– Tiedän vihapuhetta kohdistetun myös joihinkin muihin hallituksen ja valtuuston jäseniin tyyliin, että nappi otsaan, jos äänestät vastaanottokeskuksen puolesta. Yksi hallituskavereistani kertoi puoluetoveriaan näin uhatun. Minua ei ole aivan näin raa’asti uhkailtu, Rautanen sanoo.

Rautanen on kohdannut viime päivinä monenlaisia epäasiallisuuksia.

– On kyselty otanko vastuun, että Keuruulla raiskataan naisia enemmän kuin aikaisemmin. Ja että mitä olen mieltä, kun tyttäreni tullaan raiskaamaan, Rautanen summaa.

Poliisi pyydettiin turvaksi: vaikuttiko vihapuhe päättäjien ratkaisuihin Keuruulla?