Keuruulaisen toimitusjohtajan sunnuntaiaamu alkoi säikäyttävällä puhelulla – ohikulkija pelasti yrityksen suuremmilta vahingoilta: "Kyllä tästä joku kiitos hänelle järjestetään"

Keuruulaisen Suomen Vesileikkaus Oy:n toimitusjohtajan Jori Antilan pääsiäissunnuntai alkoi aamukahdeksalta säikäyttävällä puhelulla.

Naapuriyrityksestä Keuruun Koneistuksesta tuttu Jouni Mäkelä soitti ja kertoi, että Vesileikkauksen tuotantohallin huippuimureista nousee mustaa savua. Mäkelä oli huomannut savun ohikulkiessaan ja soitti asiasta sekä hätäkeskukseen että toimitusjohtaja Antilalle.

– Puin nopeasti vaatteet päälle ja lähdin paikan päälle, Antila kertoo.

Hän asuu noin viiden kilometrin päässä yrityksestä.

Kun pelastuslaitos ehti paikalle, 5 500 neliön hallissa oli jo runsaasti savua, päivystävä palopäällikkö Risto Helminen kertoo. Vaikka tieto tuli pelastuslaitokselle nopeasti, palon paikantaminen ei ollut aivan helppoa.

– Savua oli niin paljon ja kohde niin iso, että varsinaisen palon löytäminen oli vaikeaa, Helminen sanoo.

Palo löytyi lopulta kolmiosaisen hallin keskeltä. Paikalle rientänyt toimitusjohtaja Antila kertoo, että palo sai alkunsa uretaanieristeisestä lämminvesivaraajasta.

 

Palo on jo sammutettu

Kello kymmenen aikaan palo oli saatu sammutettua, tilat tuuletettua ja paikalla oli enää jälkivartiointi käynnissä. Toimistosiipi selvisi ilman vahinkoja.

– Palomiehen nokka ei haistanut edes savuvahinkoja siellä, Helminen sanoo.

– Tila oli hyvin paloeristetty, Antila kommentoi.

Jos palo olisi saanut jatkua pidempään, leviämisriski olisi ollut olemassa, palomestari arvioi.

– Onneksi ohikulkija huomasi palon ajoissa. Tämä oli tällainen läheltä piti -homma ja onnea oli matkassa, Helminen sanoo.

– Kyllä tästä joku kiitos ilman muuta Jounille järjestetään. Se on selvä, Antila kommentoi.

Toimitusjohtaja: Palo aiheutti noin 100 000 euron vahingot

Antilan karkean arvion mukaan palo aiheutti yritykselle noin 100 000 euron aineelliset vahingot. Palo ei kuitenkaan keskeytä yrityksen toimintaa, Antila kertoo.

– Vaikuttaa siltä, että aika pienillä vahingoilla selvittiin.

Suomen Vesileikkaus Oy toimittaa esivalmistettuja komponentteja konepajateollisuuteen. Se oli vuonna 2017 Keuruun toiseksi suurin yhteisöveron maksaja.

12 yhtiötä maksoi yli miljoona euroa veroja Keski-Suomessa – katso kotikuntasi kovimmat yhteisöveron maksajat tästä

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .