VR:n ongelmat jatkuvat: Kiskobussin automaatti reistaillut jo kolme kuukautta

Jyväskylän ja Seinäjoen välillä kulkevan taajamajunan eli kiskobussin lippuautomaatti ei edelleenkään toimi. Automaatti on ollut epäkunnossa marraskuun toisesta päivästä lähtien eli nyt jo kolme kuukautta.

Keuruulainen Hannu Kostilainen ajaa usein Keuruun ja Tuurin väliä, ja ihmettelee kovasti VR:n välinpitämättömyyttä sen lipputuloista.

– Lisäksi kun lippuja ei pysty ostamaan, eivät matkustajamäärät kulje tilastoissa oikein. Kerran juna meni rikki, ja matkustajille piti soittaa taksikyyti. VR:ltä todettiin, että eihän sinne tarvita kuin yksi taksi. Todellisuudessa junassa oli matkustajia useampaankin taksiin, mutta kun lippua ei ollut voinut ostaa, ei matkustajia näkynyt kirjauksissa, kertoi Kostilainen.

Mielikuvituksellisimmissa epäilyissä voisikin Kostilaisen mukaan ajatella jopa, että kun lippuja ei kuukausiin pysty ostamaan, näin saadaan väli näyttämään riittävän hiljaiselta vaikka sen lopettamiseksi.

Automaatista on välillä pystynyt ostamaan lippuja, mutta kun se muuten toimi, niin uusia 20 euron seteleitä se ei kelpuuttanut. Junalipun maksaminen on siis melko hankalaa.

– Konduktöörille voi toki maksaa, jos hän sattuu junassa olemaan eikä automaatti toimi. Mitään lisämaksua en ole joutunut maksamaan konduktöörille maksaessani, sanoi Kostilainen.

Kalustoa vaikea irrottaa huoltoon

VR Groupin viestintäasiantuntija Jenni Manu myöntää, että vikojen korjaaminen on venynyt.

– Koko aikaa automaatti ei kuitenkaan ole ollut rikki, mutta vikoja on ollut näihin päiviin asti. Kalusto on meillä hyvin tiiviissä kierrossa, ja vielä ei ole tullut sellaista tilannetta, että olisimme saaneet kyseisen kiskobussin pois ajosta huoltoon. Ensi viikolla se todennäköisesti onnistuu, sanoi Manu.

Manun mukaan kaikki viat pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

– Jos näyttää, että vikatilanne pitkittyy, harkinnan mukaan laitamme henkilökuntaa junaan, kuten tässäkin tapauksessa.

Matkustaja voi olettaa, että matkalipun pystyy ostamaan taajamajunasta. Jos se ei automaatin vian takia onnistu, niin matkustaja vain sitten matkustaa ilman lippua.

– Lipun voi ostaa myös ennakkoon netistä tai R-kioskeilta, muistutti Manu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .