Keuruulla kaivetaan kamerat esiin ja kerätään tietoja muistomerkeistä ja -laatoista

Keuruun museo ja Veräjä-hanke ryhtyvät yhdessä keräämään tietoja paikkakunnan muistomerkeistä ja -laatoista. Työhön haastetaan kaikkia keuruulaisia valokuvaamaan kohteita ja toimittamaan niiden tiedot museolle tai kirjastoon.

– Museon verkkosivuille on koottu kotiseututietoa, jossa on esitelty paikkakunnalla olevia muistomerkkejä. Niitä on pystytetty esimerkiksi entisten kirkkojen ja käytyjen sotien sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistoksi. Muistomerkkejä on Pihlajavedellä, Haapamäellä ja kylillä ympäri Keuruuta, taustoittaa Veräjä – yhteinen keuruulainen kulttuuriperintö -hankkeen vetäjä Liisa Vesterinen.

Lisäksi hautausmailla tiedetään olevan muun muassa merkkihenkilöiden hautamuistomerkkejä ja kirkkoveneonnettomuuden muistopaasi. Puolustusvoimien aikakaudesta taas kertovat Viikin torni entisellä varuskunta-alueella ja muistolaatta pioneerivarikolla.

– Monilla pihoilla ja kulkureiteillä on kuitenkin niillä sijainneiden rakennusten ja tapahtumien muistolaattoja, jotka jäävät helposti piiloon suurelta yleisöltä. Niitä halutaan nyt saada esille, ja tähän tarvitaan keuruulaisten apua. Keräys nostaa esiin paikkakunnan historiaa ja taiteilijoiden töitä.

Vesterinen muistuttaa muistomerkeistä ja -laatoista otettavan mielellään tietoja myös Veräjän kotiseutusivuston Ota yhteyttä -osioon osoitteessa www.keuruunveraja.fi. Keräysaikaa on huhtikuun loppuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .