Keuruulle ei ole edes tarjottu junavuorojen ostoa

Keuruun kaupunginhallitus keskusteli maanantaina esityslistan ulkopuolisena asiana VR:n muutamille radanvarsikunnille tekemästä raideliikenteen ostotarjouksesta. Kaupunginjohtaja Hannu Mars painottaa kuitenkin, ettei Keuruu voi ottaa asiaan kantaa, koska kaupunki ei ole saanut VR:ltä minkäänlaista tarjousta.

Haapamäen kautta kulkevat junavuorot vähenivät maaliskuun lopussa noin puoleen aiemmasta. Esimerkiksi Mänttä-Vilppula päätti maanantaina varata omana osuutenaan 134 000 euroa Tampere–Keuruu-liikenteen aikataulujen palauttamiseksi ennen supistuksia olleelle tasolle 10.12. asti. Mänttä-Vilppula pyrkii takaamaan etenkin työmatka- ja palveluliikenteen Tampere–Vilppula-välillä.

– Meidän olisi mahdotonta käsitellä tarjousta, jota meille ei ole edes tullut. Emme tiedä sitäkään, mikä Keuruun maksuosuus olisi, Mars toteaa.

– Hallitus oli yhtä mieltä siitä, ettei rautatieliikenteen rahoittaminen ole kuntien tehtävä. Keuruu ei halua lähteä rahoittamistielle, sillä se olisi ehkä pitkä, kivinen ja kallis.

Keuruulla kaivataan Marsin mukaan tietoja siitä, miten junaliikenteen tappiolliseksi osoittavat tilastot on saatu aikaan: Esimerkiksi junien lippuautomaattien tiedetään olleen ajoittain rikki, ja aikataulut ovat kenties sellaisia, etteivät ne palvele käyttäjiä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .