Ex-varuskuntaan suunnitellaan isoa vastaanottokeskusta – 500 majoituspaikkaa

Keuruun entisen varuskunnan tiloihin suunnitellaan vastaanottokeskuksen perustamista. Keskukseen on alustavasti suunniteltu noin 500 majoituspaikkaa.

Suomen Punainen risti, Maahanmuuttovirasto ja Keuruun kaupunki tiedottivat asiasta keskiviikkona. Toiminta voisi alkaa jo syyskuun alussa.

Jos Keuruun kaupunki suhtautuu vastaanottokeskuksen perustamiseen myönteisesti, asia etenee kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen pikavauhdilla. Maahanmuuttovirasto esittää keskuksen perustamista sisäministeriölle, jonka odotetaan tekevän päätöksen asiassa yhdessä päivässä.

Vastaanottokeskukseen palkataan johtaja, sosiaalityö- ja terveydenhuollon ammattilaisia, toimistotyöntekijöitä sekä ohjaajia. Vastaanottokeskus tulisi työllistämään arviolta vähintään 20 työntekijää. Lisäksi keskus työllistää kiinteistöhuolto-, turvallisuus, kuljetus- ja muita tukipalveluiden tuottajia.

Jo nyt enemmän hakijoita kuin koko viime vuonna

Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut kesän aikana vauhdilla koko Euroopassa. Suomesta turvapaikkaa oli hakenut viime viikon loppuun mennessä jo lähes 5 300 henkilöä, kun koko vuoden 2014 hakijamäärä oli 3 651. Eniten hakijoita Suomeen on tullut Irakista, Somaliasta, Albaniasta ja Afganistanista. Myös syyrialaisten määrä on kesän aikana noussut.

Suomessa toimii tällä hetkellä 25 vastaanottokeskusta. Kaikki vastaanottokeskukset ovat nyt ääriään myöten täynnä, ja turvapaikanhakijoita majoitetaan kaikkialla ylipaikoilla.

Maahanmuuttovirasto pyrkii perustamaan lukuisia uusia vastaanottokeskuksia syksyn aikana. Nykyisten noin 4 500 majoituspaikan lisäksi tarvetta on noin 2 000 uudelle paikalle. Valtio maksaa kaikki vastaanottokeskuksen kustannukset. Käytännössä toimintaa Keuruulla hoitaisi Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri.

Punaisen Ristin ylläpitämiä vastaanottokeskuksia ja niiden tiloja on tällä hetkellä Rovaniemellä, Kemissä, Torniossa, Ruukissa, Harjavallassa, Mänttä-Vilppulassa, Kristiinankaupungissa, Turussa, Punkalaitumella ja Tampereella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .