Keuruun Kirjastonrannasta suunnitellaan "kaikenikäisten yhteistä kulttuuriteemaista olohuonetta"

Keuruun kaupungin tekninen lautakunta käsittelee keskustan kirjastonrannan kehittämissuunnitelmaa vielä kuluvan kuun lopulla. Pitäjäntuvantie–Loilontie-katusuunnitelma ja sen ympärille kaavaillut ranta-alueen ehostamiskaavailut ovat olleet nähtävillä, minkä jälkeen prosessin on määrä edetä nopeasti, jotta hulevesijärjestelmiä ja kaukolämpövarauksia päästään rakentamaan alkavana kesänä.

Suunnitelman mukaan kirjastolle johtava Pitäjäntuvantie muutetaan kirjaston huoltotien ja Loilonkujan risteyksen väliltä yksisuuntaiseksi pihakaduksi ja Loilontiestä otetaan toinen kaista pysäköinti- ja kevytväyläkäyttöön.

Kaupungin teknisen johtajan Janne Teeriahon mukaan lähivuosien tavoite on saada aikaan esteetön, luonnonläheinen kevytväylä Kurkiniemestä Kurkisaaren, Tarhianrannan ja vanhan Keuruun kautta Ahtolan satamaan ja Tervaan. Kirjastonrannan kehittäminen kaikenikäisten yhteiseksi kulttuuriteemaiseksi olohuoneeksi on osa tätä suunnitelmaa.

– Kirjastonrannan elävöittämisessä ei ole tarkoitus rakentaa alueesta ”sillisalaattia”, vaan teemoittaa uudistuksia kohtaamis-, pysähdys- ja rauhoittumispaikaksi. Kyseessä on ennen kaikkea katusuunnitelma, mutta samassa yhteydessä haluttiin hahmotella alueelle siirrettäviä istutuslaatikoita, penkkejä, näköalatasanne, riippumattoja, puutarhakeinuja sekä erikoispinnoitteita ja -valaistuksia.

Suunnitelmasta pidetyssä yleisötilaisuudessa Teeriaho korosti, että kirjastonrantaa ehostetaan useamman vuoden aikana hiljalleen. Määrärahoja infraan ei talousarviossa ole varattu, mutta kokonaisuuden rakentumista ”voidaan rytmittää aika pienelläkin rahalla”.

Kun katusuunnitelman esilläoloaika päättyy, käsittelee tekninen lautakunta palautteen. Jos visiot hyväksytään, ne lähtevät hallitukseen ja valtuustoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .