Keuruun Yömaraton sai hiihtoväestä uuden vetäjän

Keuruun Yömaraton palaa ensi kesänä tutulle paikalleen Keuruun Markkinoiden kanssa samaan viikonloppuun. Tapahtuman järjestämisvastuun ottaa Keurusselän Maratoonareiden sijaan Keuruun Kisailijoiden hiiihtojaosto.

Perjantaina 13. heinäkuuta vedettävän tapahtuman kisa-areena siirtyy Kurkisaaresta keskusurheilukentälle. Juoksureitit pysynevät ennallaan, mutta lähtöpaikaksi tulee todennäköisesti kaupungintalon lähialue, ja maali on urheilukentällä.

Keuruun Kisailijoiden puheenjohtaja Esa Palmen kertoo järjestäjävaihdoksesta neuvotellun jo pitkään. Nyt sopimus on allekirjoitettu, ja seuraväki ryhtyy toimeen mahdollisimman hyvän tapahtuman aikaansaamiseksi.

Keurusselän Maratoonareiden ja Yömaratonin kivijalan muodosti aikanaan juoksija Martti Vainion oma Martin Talli. Jatkossa maratoonarit ovat luvanneet antaa Kisailijoille talkooapua ja Vainio vip-apua.

– Juoksu on saanut vuodesta toiseen hyvän suosion, mutta aloimme väsyä, kun järjestelyvastuu kasaantui pienelle porukallemme. Keuruun Kisailijoiden ja Ahosen Veikon sakki on ollut koko ajan tukenamme, joten esitin, että he ottaisivat tapahtuman vetääkseen. On suuri ilo, että juoksu saa jatkua, kiittelee maratoonareiden puheenjohtaja Risto Solmula.

– Yömaraton on Keuruulle myös iso matkailutapahtuma, sillä se vetää väkeä ympäri Suomea. Olisi ollut sääli, jos se olisi hiipunut, Ahonen linjaa.

Parhaimmillaan Yömaraton on houkutellut kuutisensataa osanottajaa. Viime kesänä tapahtuma järjestettiin kokeilumielessä markkinoita edeltävänä viikonloppuna, ja juoksijoita oli noin 250.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .