Keuruun ampumaratojen käyttöönotto on järjestymässä

Keuruun entisen varuskunta-alueen ampumaratojen saaminen urheiluampujien, reserviläisten ja metsästäjien harjoittelukäyttöön on onnistumassa. Kaupunginjohtaja Hannu Mars esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että kaupunki ostaa ampumarata-alueen maapohjan sekä rakennukset ja rakenteet ja vuokraa ne edelleen Keuruun Ampumaratayhdistykselle.

Ehdotuksen mukaan kaupunki ostaa Metsähallitukselta yhteensä noin 20 hehtaarin määräalat 60 000 euron kauppahinnalla. Rakennuksista, katoksista ja rakenteista on hierottu kauppaa Senaatti-kiinteistöjen kanssa 1 000 eurolla.

Suunnitelma on, että puuston karsimisen jälkeen alueen kokonaisarvoksi jää 30 000 euroa. Tällaisen kohteen vuosivuokra olisi yhdistykselle 1 500 euroa.

Aloitteen järjestelyistä teki yhdistys. Kaupungin puolella valmistelussa on lähdetty siitä, että kuntalaisten harrastusmahdollisuuksien ja myönteisten elinkeinovaikutusten vuoksi on perusteltua, että kaupunki on edesauttamassa ampumaratatoimintojen kehittämistä.

Vuokrasopimukseen on tarkoitus kirjata kohta, jonka mukaan alueelta tuleva melu ei saa haitata Kolhontien itäpuolisen alueen kaavoittamista asuinalueena.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .