Keuruun ex-vastaanottokeskuksen johtajaan kohdistuneet tutkintapyynnöt eivät johtaneet syytteisiin

Sisä-Suomen poliisilaitos jätti nostamatta syytteet molemmista tutkintapyynnöistä, jotka kohdistuivat Keuruulla syksystä 2015 kesään 2017 toimineen SPR:n vastaanottokeskuksen johtajaan Rasul Azizaniin.

SPR:n Länsi-Suomen piirin työntekijä teki keväällä 2017 tutkintapyynnön, jossa asianimikkeenä oli kavallus. Sittemmin SPR teetti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa sisäisiä tarkastuksia ja ilmoitti, ettei sillä ole vaatimuksia Azizania kohtaan.

Poliisi taas päätyi jo viime kesänä toteamaan, että eräät tutkintapyynnössä esitetyt epäilyt osoittautuivat aiheettomiksi, ja ettei asiaa saateta syyteharkintaan myöskään sen vähäisyyden vuoksi.

Myös toisen, loppuvuodesta 2016 tehdyn tutkintapyynnön nimike oli kavallus. Se kohdistui vastaanottokeskuksen omaisuuteen.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen äskettäin antamassa päätöksessä todetaan, että syytettä ei nosteta, koska "rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi ei ole olemassa todennäköisiä syitä". Poliisin mukaan asiassa oli kyse pikemminkin väärinkäsityksestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .