Keuruun kirkkoherranvirasto muutti karkuun sisäilmaongelmia – edessä myös mittava seurakuntatalon kunnostus

Keuruun kirkkoherranvirasto on muuttanut uusiin tiloihin Kippavuorentie 7:ään. Sisäilmaongelmista kärsivä virastotalo jää kirkkoherra Ossi Poikosen mukaan kokonaan pois viimeistään ensi kesän jälkeen.

– Kirkkoherranvirasto on ollut siinä kunnossa, että osa työntekijöistä ei ole voinut olla siellä. Uusiin tiloihin keskitetään asiakaspalvelut eli kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja diakoniavastaanotto. Se, onko järjestely pysyvä, liittyy seurakuntatalon vääjäämättä edessä olevaan remonttiin.

Alun perin oli tarkoitus, että seurakunta ottaa käyttöön omistamistaan tiloista Kippavuorentie 7:stä useammankin tyhjilleen jääneen liiketilan. Tämä olisi Poikosen mukaan kuitenkin edellyttänyt niin mittavia kunnostustöitä, ettei niihin ollut mahdollisuutta, kun seurakuntatalon peruskorjaus puskee päälle.

– Olemme päättäneet, että toiminnot keskitetään tulevaisuudessa kirkkoon ja seurakuntataloon, mutta nyt oli tehtävä nopea muuttoratkaisu. Seurakuntatalon kunnon kartoitus on käynnistetty, mutta vie vuosia ennen kuin remontti on valmis.

Vanhaa virastotaloa seurakunta ei enää kunnosta. Sen purkamisen Poikonen sanoo liittyvän tekeillä olevaan Kippavuoren alueen kaavauudistukseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .