Liekkeihin jäänyt vasikka kuoli ja koko navetta tuhoutui

Keuruun navettapalo oli yhä käynnissä kello 9.20. Aamulla puoli kahdeksan aikaan syttynyt navettarakennus on tuhoutunut palossa täysin. Navettaan jumiin jäänyt lehmä kuoli palossa.

Kyseessä on maatilan navetta, joka sijaitsee Keuruun Haapamäellä osoitteessa Moijasentie 83.

Päivystävä palomestari arvioi, että sammutus- ja raivaustöissä menee koko päivä. Rakennus puretaan kokonaan vielä perjantain aikana. Syttymishetkellä navetassa oli seitsemäntoista vasikkaa. Yhtä lukuun ottamatta kaikki saatiin vietyä turvaan.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Keuruulla tuuli torstain ja perjantain välisenä yönä harvinaisen voimakkaasti. Tuulenpuuskien yhteyttä paloon tutkitaan.

Sammutustöissä oli yhteensä noin 30 henkilöä Keuruun, Haapamäen ja Pirkanmaan paloasemilta. Maatilan läheisyydessä on järvi, joten sammutustöihin saadaan riittävästi vettä.

Samassa pihapiirissä on asuintalo. Tuulen suunta vie kuitenkin talosta pois päin, eikä palossa ole enää merkittävää leviämisvaaraa. Myös navetan läheisyydessä sijaitseva polttoturvevarasto vaikuttaisi olevan turvassa, arvioi Juha Saario.

Oikaisu: Pelastuslaitos tiedotti ensin, että navettaan jäi jumiin vasikka, mutta korjasi myöhemmin, että kyseessä olikin aikuinen lehmä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .