Pienellä vauvalla on isosisko ja enkelisisko

Kun isosisko Ella Saukko, 2, näki viikko sitten syntyneen pikkusiskonsa ensimmäisen kerran, hän sanoi tomerasti:

– Nyt minä opetan vauvan kävelemään. Äiti laita se tähän lattialle.

Vuosi sitten toiset tunnelmat

Vuosi sitten Saukoilla oli kovin toisenlaiset tunnelmat.

Perheeseen oli odotettu toista lasta ja kaikki oli sujunut hyvin. Odotus päättyi kahdeksannen raskauskuukauden alussa kohtukuolemaan, ilman ennakkovaroituksia. Ellan enkelisiskon hautakiveen kaiverrettiin teksti Tyttövauva Saukko.

– Sitä menetystä ei voi korvata mikään. Nyt syntynyt vauva on oma yksilönsä ja hän on tuonut meille valtavasti iloa, perheen äiti Mari Saukko kertoi.

Lapsen menettäminen seuraa aina

Vanhemmat uskovat, että oman lapsen menettäminen seuraa mukana aina, mutta tapahtuneen kanssa voi oppia elämään.

Esikoinen on pitänyt perheen kaiken aikaa kiinni arjessa. Perheen isän Jouko Saukon mukaan toipumisessa ovat auttaneet myös puhuminen ja sen rinnalla aika:

– Vauvan kuoltua minun seuraava työtehtäväni seurakuntatyöntekijänä olisi ollut lastenleirin pitäminen. Se tuntui silloin mahdottomalta ajatukselta. Nyt kun palaan heinäkuussa töihin, ensimmäinen työtehtäväni on lastenleirin pitäminen, eikä sinne lähteminen tunnu vaikealta.

Jouko Saukko on töissä Vetelin–Halsuan helluntaiseurakunnassa.

Isosisko odottaa leikkikaveria

Kuopus on muisto vuodesta Keuruulla. Saukot muuttivat sinne perheen isän täydennettyä opintojaan Iso Kirja -opistossa. Juhannuksen jälkeen he palaavat kotikonnuilleen Halsualle Keski-Pohjanmaalle.

Isosisko odottaa vauvasta itselleen leikkikaveria. Juuri nyt Ella Saukon suosikkeja ovat muun muassa nukke-, lääkäri- ja prinsessaleikit sekä askarteleminen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .