Keväällä kannattaa liikkua varovaisesti paksullakin jäällä

Jääasiantuntija muistuttaa, että tumma jää on aina arveluttavaa, mutta myös kirkkaan valkoinen jää voi yllättää jäällä liikkujan.

Suomen rannikolla Vaasan korkeudelta etelään jäät eivät enää paksuunnu, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan eteläosan rannikolla jäässä voi olla suuriakin avopaikkoja, eikä jään paksuuskaan takaa turvallisuutta.

Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa jääasiantuntija Jouni Vainio muistuttaa, että tumma jää on aina arveluttavaa, mutta myös kirkkaan valkoinen jää voi yllättää jäällä liikkujan.

Maan pohjoisosan rannikolla jäätä on vielä paksusti ja jäätalvi jatkuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

"Aamulääkkeitäkään ei päässyt hakemaan" – Palokan senioritalon asukkaat odottivat aamulla epätietoisina infoa jatkosta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.