Kevään tähänastinen lämpöhuippu jäi yksinäiseksi: nyt tulevat pilvet ja sateet

Suomen kaikkien aikojen lämpimin huhtikuun päivä oli vuonna 1921 Jyväskylässä.

Kevään lämpötilojen nousu on taittunut. Lauantaina Salossa mitattiin vuoden tähänastinen huippulämpötila 16,9 astetta, ja monilla muillakin paikkakunnilla päästiin 16 asteen lämpimämmälle puolelle.

Sunnuntaina ja alkuviikosta lämpötilat laskevat sadekuurojen ja lisääntyvän pilvisyyden takia, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lämpimintä on Kaakkois-Suomessa, jossa lämpötilat pysyvät 15–16 asteen tuntumassa, vaikka ennätyksiä ei rikkoudukaan.

Kaikkien aikojen lämpimin huhtikuun päivä oli kuun lopulla vuonna 1921 Jyväskylässä, jossa elohopea kipusi 25,5 asteen kohdalle. Kylmintä taas oli vuoden 1912 huhtikuun alussa, kun Kuusamossa ja Sodankylässä paleltiin -36 asteen lämpötiloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oletko tyytyväinen kevään säähän?

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.