Jyväskyläläinen tunnusmerkki teki kepposet oluen ostajille – "Täytyy tarkistaa asia"

Kesästä viestivä tunnusmerkki, Harjun iltasoitto, on tuttu Jyväskylän äänimaailmasta. Se on totuttu kuulemaan kajahtavan Harjulta aina kevät- ja kesäilloin kello 20.

Iltasoittoa aletaan kuulla toukokuun alusta lähtien. Perjantaina vappupäivänä iltasoitto kuitenkin yllätti: Keskisuomalaiseen tulleen vinkin mukaan se soikin vasta kello 21. Sama tapahtui lauantai-iltana.

Jyväskylän kaupungin keskustan alueen kiinteistömanageri Satu Altén ei tiennyt sunnuntaina myöhästymisestä.

– Enpä ole kuullutkaan! Päivystäjä ei ole raportoinut, joten kyllä sen pitäisi kello 20 soida, mutta täytyy tarkistaa maanantaina asia, Altén sanoi.

Mikäli iltasoiton ajastinjärjestelmä on tosiaan jäänyt talviaikaan, kuultaneen iltasoitto siis tänään sunnuntainakin tuntia normaalia myöhemmin.

Iltasoitto on ilahduttanut jyväskyläläisiä jo vuodesta 1976 lähtien. Sävelmänä kuullaan Aulis Raitalan Laulu synnyinseudulle, joka tunnetaan myös nimellä Oi, päivät seutuvilla Päijänteen.

Iltasoiton alkusäveliä on joskus kuultu laulettavan vitsikkäästi "on tunti aikaa ostaa kaljaa". Tämän sanoituksen tunteville iltasoitto teki vapun jälkeisinä päivinä siis todelliset kepposet, sillä kello 21:n jälkeen ei ole aikaa ostaa olutta enää mistään elintarvikekaupasta.

Harjun iltasoiton voit kuunnella yllä olevalta videolta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .