Kevytperuna tuli kauppojen hyllylle – Pitäisi maistua samalta kuin tavallinen peruna

Marraskuun alussa Keskon kauppojen perunahyllylle ilmestyi uusi kevyttuote, kevytperuna. Peruna on hyvin hiilihydraattipitoinen juures, mutta kevytperunassa on 30 prosenttia vähemmän hiilihydraatteja ja täten saman verran vähemmän energiaa kuin tavallisessa perunassa. Muuten kevytperunassa on Keskon mukaan lähes samat ravintoarvot kuin normaalissakin perunassa.

– Kevytperuna on hyvä valinta silloin, kun haluaa tarkkailla hiilihydraatin saantia ja pienentää ruoan kokonaisenergiamäärää, selittää Potwellin toimitusjohtaja Teppo Vetoniemi K-ruoka.fi:n sivuilla.

Siksi kevytperuna onkin saanut lempinimen "dieettiperuna". Vetoniemi vakuuttaa, että perunat maistuvat samalta kuin tavalliset.

– Maku on aina makuasia, mutta minun mielestäni kevytperuna maistuu samalta kuin tavallinen peruna.

Kevyttuotteita tehdään yleensä niin, että niiden keveys on korvattu jollain tavalla. Esimerkiksi sokerittomat vaihtoehdot makeutetaan usein makeutusaineilla. Kesko kuitenkin vakuuttaa, ettei kevytperunoiden valmistuksessa ole käytetty "poppakonsteja".

– Viljelyprosessissa tehdään valintoja, jotka tähtäävät perunan matalaan tärkkelyspitoisuuteen. Ensin valitaan lajike, jossa on luonnostaan vähän tärkkelystä. Kun kasvukausi on loppumaisillaan, sadon tärkkelyspitoisuuden kehittymistä seurataan. Kun tärkellystä on noin 10 prosenttia, varsisto katkaistaan, minkä jälkeen perunoiden kasvu loppuu, Vetoniemi kertoo.

Kevytperunan lajike on Colomba. Perunat viljellään Suomessa. Ne ovat tavallisia perunoita kalliimpia, lisääntyneiden tuotantokustannusten takia.

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.