"Kiinnostaa erittäin paljon" – Touko Aalto nousemassa Jyväskylän kaupunginhallitukseen

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Touko Aalto on nousemassa Jyväskylän kaupunginhallituksen jäseneksi. Paikka aukeaa, kun vihreiden kansanedustajaksi valittu valtuutettu Bella Forsgrén jättää oman hallituspaikkansa kansanedustajuuden vaatiman työn takia.

Forsgrénin eropyynnöstä ja uuden jäsenen valitsemisesta päätetään kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina.

– Vihreiden valtuustoryhmä esittää valtuustolle Aaltoa uudeksi kaupunginhallituksen jäseneksi. Tästä ryhmä on yksimielinen. Aalto on toiminut politiikassa pitkään ja hän toisi hallitukseen sellaistakin osaamista, mitä kansanedustajan työssä kertyy, valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilona Helle sanoi.

Aalto oli myös Jyväskylän äänikuningas viime kuntavaaleissa

Touko Aalto on istunut Jyväskylän kaupunginvaltuustossa vuodesta 2008 lähtien ja perusturvalautakunnassa vuosina 2008–2012. Hänet valittiin ensimmäiselle kaudelleen eduskuntaan vuonna 2015, mutta tämän kevään vaaleissa hän ei enää onnistunut uusimaan paikkaansa. Aalto toimi myös Vihreän liiton puheenjohtajana vuosien 2017–2018 aikana. Eduskuntatyöstä on kertynyt kokemusta pidemmältäkin ajalta, kun toimin kansanedustajan avustajana vuodesta 2011.

– Kuntavaalien jälkeen tein ihan tietoisen päätöksen, että keskityn toiminaan valtuuston jäsenenä. En halunnut olla tulppana valtuustoryhmän tai varavaltuutettujen pääsyyn muille paikoille, Jyväskylän kuntavaalien äänikuningas Aalto kertoi.

Nyt tilanne on muuttunut.

– Olen pohtinut, mihin eduskuntakokemusta, kansanedustajakokemusta ja puolueen puheenjohtajakokemusta voisin kanavoida. Uskon sille olevan käyttöä osana vihreiden hallitusryhmää, Aalto sanoi.

Paitsi että Aalto haluaa keskittyä konkreettiseen työskentelyyn jyväskyläläisten parhaaksi kaupunginhallituksessa, hän aikoo jatkaa kymmenen vuotta sitten kesken jääneitä opintojaan. Koska elantokin pitää ansaita, Aalto suunnittelee periodiluonteisia töitä yritysmaailman puolella.

– Tämä on eräänlainen välivaihe elämässä, mutta työ kaupunginhallituksessa kiinnostaa erittäin paljon. Nyt on aika ja mahdollisuus paneutua siihen, Aalto sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .