Kiirastorstain liikenne vaatinut yhden kuolonuhrin – 17-vuotias mopoilija kuoli

Kiirastorstaina liikenteessä on kuollut ainakin yksi ihminen. Poliisi kertoo, että Uudellamaalla Nurmijärven Klaukkalassa 17-vuotias poika kuoli mopon ja henkilöauton risteysonnettomuudessa. Turma tapahtui Lepsämäntiellä.

Menoliikenteessä on pienempiä onnettomuuksia sattunut vajaat kymmenkunta. Peräänajot ovat ruuhkauttaneet liikennettä väliaikaisesti.

Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan torstain ruuhkahuiput olivat pääkaupunkiseudulla iltapäivällä kolmen ja neljän välillä. Muuallakin maassa menoliikenne alkoi hiljentyä iltakuuden jälkeen.

Tampereen tieliikennekeskuksen ennusteen mukaan pääsiäisen menoliikennettä riittää perjantaina vielä aamuyhdeksän ja iltapäiväkahden välille. Tieliikennekeskuksesta kerrrottiin aiemmin, että tänään kiirastorstaina on kaksinkertainen määrä liikennettä normaaliin torstaihin verrattuna. Ruuhkia ei odotettu, mutta liikenteen odotettiin paikoin jonoutuvan.

–  Monet varmasti viivyttävät lähtöä, kun ei ole kelin takia murhetta tiedossa, liikennepäivystäjä Marko Nuutinen sanoi aiemmin.

Vilkkaimmat tieosuudet ovat Nelostiellä Helsinki–Lahti–Jyväskylä-välillä, Kolmostiellä Helsingistä Tampereen suuntaan ja Viitostiellä Heinolan ja Varkauden välillä.

Pohjoisilla tieosuuksilla voi olla yhä tarvetta talvirenkaille, vaikka päätieosuudet ovatkin pääosin kuivia. Yöpakkasia on edelleen suuressa osassa maassa, joten varsinkin öisin teillä voi olla jäätä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.