Kiitotielle karannut koira sekoitti lentoliikennettä

Karannut koira on sekoittanut lentoliikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalla iltapäivällä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Lastiruumasta karannut saksanpystykorva juoksenteli vapaana kiitotiellä, minkä vuoksi yksi laskeutumassa ollut matkustajakone joutui uusimaan laskeutumisen.

Koira oli matkustanut Helsinki-Vantaalle reittilennolla Oulusta. Lennon aikana Sipu-koira oli päässyt vapaaksi kuljetushäkistään. Kun kone oli laskeutunut, Sipu karkasi avonaisesta lastiruumasta kuormaajiltaan.

Koira sai pian peräänsä poliisit ja lentokentän henkilökunnan. Kiinniottajat olivat poliisin mukaan katkeamattomassa radioyhteydessä lennonjohtoon, joka järjesteli lentoliikennettä sen mukaan, missä koira takaa-ajajineen kulloinkin liikkui. Poliisin mukaan tilanteesta ei kuitenkaan aiheutunut vaaraa kenellekään.

Sipu-koira saatiin lopulta ajettua kiitotieltä huoltotielle, jossa se saatiin maastosta kiinni. Poliisin mukaan karkumatka kesti noin 6–7 minuuttia.

Sipu joutui karkumatkan takia lähtemään eläinlääkärin hoitoon isäntänsä saattelemana, sillä sen tassut eivät kestäneet juoksualustalla ollutta karkeaa soraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.