Killerin kuplahalli romahti osittain alas lumen painosta

Jyväskylän Killerillä sijaitseva kuplahalli romahti perjantaina puolen päivän aikaan osittain alas lumen painosta. Jyväskylään satoi torstain ja perjantain välisenä yönä monta senttiä lunta, joka muuttui todella märäksi nuoskaksi aamupäivän aikana.

Romahduksen takia kuplahalli painui alas ja se osui jalkapallomaaliin, joka repi hallin materiaaliin noin metrin mittaisen viillon.

Hallin omistaa JJK Juniorit ja siellä harjoittelee satoja nuoria jalkapalloilijoita viikottain.

Hallissa oli romahdushetkellä sisällä korjausmiehiä vaihtamassa lamppuja. He eivät loukkaantuneet, koska halli ei romahtanut alas asti. Kuplahalli eli ylipainehalli on rakennus, jonka rakenteiden kantavuus perustuu kokonaan tai osittain rakenteen sisään puhallettavaan ylipaineeseen.

– Halli ei oikeastaan koskaan tule alas asti paineen takia. Siellä on nytkin voinut koko ajan liikkua, sanoi hallin vuoro- ja turnausjärjestelyistä vastaava Mika Marttinen.

 

Seuran ihmiset tulivat apuun

JJK hälytti paikalle pelaajia ja heidän vanhempiaan kolaamaan lunta pois hallin katolta, joka oli maassa. Nyt halli on saatu osittain takaisin ylös.

– Lumet luodaan nyt pois hallin päältä. Täällä on ollut parikymmentä ihmistä auttamassa, Marttinen kertoi.

Perjantaina illalla seitsemän jälkeen halli oli takaisin pystyssä. Romahduksessa syntynyttä reikää ei kuitenkaan saada korjattua enää viikonloppuna, joten halli on pois käytöstä viikonlopun.

Sunnuntaina kuplahallissa oli tarkoitus pelata JJK Junioreiden talviliigaa.

– Yritämme löytää heille sopivan pelipaikan, Marttinen totesi.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .