Kinnulan budjetin miinus uhkaa kasvaa heti

Kinnulan kunta saattaa joutua tekemään pikaisen korjausliikkeen joulun alla hyväksyttyyn talousarvioon. Kunnanvaltuusto hyväksyi yli 700 000 euron alijäämäisen budjetin siitäkin huolimatta, että tulopuolelle lisättiin kunnanhallituksen päätöksellä viime metreillä verotulojen ja valtionosuuksien ennustetta 180 000 eurolla. Tämän hetken arvion perusteella lisäyksille ei ollut realistista perustetta.

Talousarviokokouksen jälkeen on selvinnyt, että vuoden 2018 verotulokertymä on peräti 500 000 euroa pienempi kuin tämän vuoden talousarvioon merkittiin. Jos tahti jatkuu tänä vuonna, niin talousarvion alijäämä uhkaa kasvaa entisestään.

– Varmaankin joudumme tekemään talousarvioon piankin korjausliikkeen. Talousarvion lukujen pitää olla mahdollisimman realistisia, että taloutta voidaan seurata ajantasaisesti, korostaa kunnanjohtaja Pekka Kanervio.

Kunnanhallituksen hyväksymässä talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa painotetaan tarkkaa meno- ja tuloseurantaa. Kunnan taseessa on 5,6 miljoonaa euroa aikaisempien vuosien ylijäämää, joilla voidaan kattaa mahdolliset viime ja tänä vuonna kertyvät alijäämät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .