Kinnulan talous sukelsi syvälle: talouden alijäämä lähes 1,1 miljoonaa euroa

Kinnulan kunta teki viime vuodelta lähes 1,1 miljoonaa euroa alijäämäisen tilinpäätöksen. Ero vuoden 2017 tilinpäätökseen on hätkähdyttävän iso: viime vuoden tulos ovat 1,5 miljoonaa euroa huonompi.

Tilannetta ei helpota, että kunta on johtajakriisissä, sillä kunnanjohtaja Pekka Kanervio irtisanoutui virastaan kunnanhallituksen kanssa neuvotellun erosopimuksen mukaisesti. Kunta hakee uutta johtajaa viiden vuoden määräajalla ja hakuaika päättyy 15. huhtikuuta.

Kuluvan vuoden talousarvio on myös vahvasti miinuksella. Kunnan taseessa olevat ylijäämät on tätä vauhtia syöty muutamassa vuodessa, jonka jälkeen kuntaa uhkaa talouden kriisikunnan mantteli, jos talouden syöksyä ei saada oikaistua.

Kunta on jo aiemmin perustanut talouden tasapainottamiseen keinoja etsivän työryhmän. Syitä viime vuoden kovaan miinukseen ovat muun muassa verotulojen alentuminen 178 000 eurolla sekä valtionosuuksien vähentyminen 547 000 eurolla. Sen lisäksi perusturva ylitti budjettinsa 285 000 eurolla. Sivistystoimi sen sijaan alitti budjettinsa 176 000 eurolla.

– Kyllä meillä keinot on olemassa talouden oikaisuun, kunhan meiltä päättäjiltä löytyy rohkeutta valita ne vaikuttavimmat. Esimerkiksi julkisen ja yksityisen palvelutarjonnan päällekkäisyyksiä on mahdollista karsia, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Toikkanen.

 

Juttua korjattu 29.3.2019 klo 15.15: Kinnulan sivistystoimi alitti budjettinsa 176 000 eurolla, ei ylittänyt sitä, kuten jutussa aluksi kerrottiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .