Kinnulan turmakuskin tuomio 17-vuotiaan tytön kuolemasta pysyi hovissa

35-vuotiaan miehen saama vankilatuomio 17-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneesta ulosajosta Kinnulassa pysyi hovioikeudessa. Mies valitti hovioikeuteen vaatien kaikkien turmaan liittyvien syytteidensä hylkäämistä tai ainakin vankeuden lieventämistä ehdolliseksi.

Vaasan hovioikeus oli Keski-Suomen käräjäoikeuden kanssa samaa mieltä siitä, että mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään vammantuottamukseen. Syyte heitteillepanosta hylättiin. Tämä alensi käräjäoikeuden Timo Matias Urpilaiselle tuomitsemaa 3,5 vuoden vankeustuomiota kahdella kuukaudella. Tuomittu määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Kuolemaan johtanut ulosajo tapahtui Kinnulassa 25. huhtikuuta 2015. Mies ajoi kaverinsa avomallisella autolla huomattavaa ylinopeutta, jopa 140 kilometriä tunnissa, oikoen mutkissa vastaantulijoiden kaistalla. Tie oli liukas. Kyydissä oli viisi matkustajaa, joista yksi kuoli. Muut saivat eriasteisia vammoja.

Tuomittu piti turman syynä auton teknisiä vikoja. Hän vetosi myös siihen, että vieraan auton käyttäytyminen tuli hänelle yllätyksenä, samoin tien liukkaus. Myös ylinopeuden hän kiisti. Hovioikeuden mukaan auton ominaisuudet olivat kuskille tuttuja, koska hän oli ajanut autolla ennen turmaa kolmena päivänä. Myöskään tien liukkautta hovioikeus ei pitänyt vuoden- ja vuorokaudenaikaan nähden yllättävänä.

Syyte heitteillepanosta hylättiin, sillä hovioikeuden mukaan epäselväksi jäi, missä vaiheessa tuomittu poistui turmapaikalta. Hän itse kertoi auttaneensa uhrin autosta ja lähteneensä sen jälkeen, kun tämä oli autettu kylkiasentoon. Myös muut kertoivat hänen olleen paikalla pelastushenkilöstön saapumiseen saakka.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .