Kiovassa vieraileva Soini: Ukrainan pääministeri lienee turvassa

Ukrainassa vierailulla oleva ulkoministeri Timo Soini (ps.) uskoo, että Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk lienee turvassa tämän istuntokauden ajan. Pääministeri selvisi eilen parlamentin luottamusäänestyksestä, vaikka presidentti Petro Poroshenko oli vain muutamaa tuntia aikaisemmin kehottanut häntä eroamaan, jotta kansan luottamus hallitukseen ja sen uudistuksiin saataisiin palautettua.

– Aika poikkeuksellista on, että tällaisia operaatioita tapahtuu, mutta toisaalta politiikka on täällä hieman toisenlaista, Kiovassa ukrainalaisen virkaveljensä tavannut Soini kommentoi STT:lle puhelimitse.

Soinin mukaan Ukrainan poliittinen tilanne on sekava, mutta hän ei usko, että maahan olisi odotettavissa ennenaikaisia vaaleja. Ukrainassa on Soinin mukaan kuitenkin vielä paljon tehtävää ja korruptio rehottaa.

Ukrainan länsimielinen hallitus on lupaillut uudistuksia ja toimia korruption ja oligarkkivallan kitkemiseksi. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitti kuitenkin äskettäin, että Ukrainan 40 miljardin dollarin tukiohjelma on vaarassa, elleivät uudistukset ala edistyä.

Suomen ja Ukrainan välejä Soini kuvaili hyviksi.

Poroshenko kehotti pääministeri eroamaan, jotta kansan luottamus hallitukseen ja sen uudistuksiin saataisiin palautettua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.