Kirkkoherra: Homot ja lesbot hallitsevat mediaa

Johanna Korhosen valinta Lapin Kansan päätoimittajaksi olisi voinut johtaa jossain määrin vanhoillislestadiolaisten parissa lehden tilausperuutuksiin, uskoo Simon kirkkoherra, itsekin vanhoillislestadiolainen Seppo Lohi.

- Lehti olisi lakannut tulemasta, jos asianomainen olisi tullut päätoimittajaksi. En kuitenkaan usko, että uhkauksia olisi ennätetty lähettää Alma Mediaan. On ihan selvä, että lestadiolaiset eivät hyväksy homo- eikä lesbosuhteita, Lohi sanoo.

Hänelle tulee kotiinsa Kemissä ilmestyvä Pohjolan Sanomat, ja Lapin Kansaa hän lukee säännöllisesti työpaikallaan.

Lohi on väitellyt filosofian tohtoriksi lestadiolaisuudesta, tutkinut liikkeen perustajaa Lars Levi Laestadiusta ja lestadiolaista liikettä laajemminkin. Hän laskee, että vanhoillislestadiolaisia on Lapissa yli 5 000 ja muissa lestadiolaisryhmissä uskovaisia on vielä päälle samankokoinen joukko.

– Liikkeen vaikutus on Lapissa huomattavasti suurempi kuin kannattajakunnan määrä, Lohi korostaa.

Vanhoillislestadiolaiset eivät Lohen mukaan hyväksy homoutta tai lesboutta, mutta ihmisiä ei silti syrjitä.

– Olisi ollut suuri vahinko, jos Lapin Kansan päätoimittajaksi olisi tullut henkilö, joka asuu rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa ja heillä on vielä lapsia, Lohi kauhistelee.

Lestadiolaiset tukevat Telannetta

Lapin Kansaa kustantavan Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne saa lestadiolaispapilta tukea päätöksessään perua Korhosen valinta päätoimittajaksi.

- Näyttää siltä, että päätoimittajaksi valittu ei olisi kertonut avoimesti, mitä perhesuhde tarkoittaa. Jos hän on tietoisesti harhauttanut Alma Median johtoa, se on hirvittävä loukkaus. Miten valehtelu ja harhauttaminen olisi sallittua? Siinä ei ole kyse vain Alma Mediasta vaan koko maakunnasta, Lohi sanoo.

Yleisradion uutiset eivät saa lestadiolaisilta kiitosta. Niissä todettiin Lapissa oltavan "pimeyden ytimessä", kun homo- ja lesbosuhdetta ei hyväksytä.

- Se oli törkeä hyökkäys valtaenemmistöä kohtaan. Homoja ja lesboja on vähän, ja nyt he hallitsevat koko mediaa. Yle valjastetaan lesbojen asialle, Lohi kimmastuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Onnettomuustutkintakeskus aloitti alustavan tutkinnan Hangon veneturmasta

Veneilytapahtuma päättyi rajuun onnettomuuteen Hangossa – vene nousi törmäyksessä ilmaan, kaksi ihmistä loukkaantui

Moottoripyöräilijä loukkaantui Virroilla – turmaa edelsi ohittaminen kovalla vauhdilla

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Jyväskylässä todettu kaksi uutta koronavirustapausta – tartunnat peräisin ulkomailta

Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan

Keskisuomalaisen ilmestymisessä ongelmia – näköislehti avoinna kaikille

Taloustieteilijät ja poliittinen vasemmisto löysivät toisensa oppivelvollisuusiän nostossa, jonka moni oikeistolainen tyrmää

Jyväskylässäkin nähty tissiflashmob käynnisti keskustelun nänneistä – sukupuolentutkimuksen lehtorin mukaan naisvartalo on edelleen seksualisoidumpi kuin miehen

Hevonen jumittui sitkeästi ojaan Jämsässä – neljän tunnin yöllisessä urakassa eivät auttaneet miesvoimat eikä mönkijä, joten palokunta turvautui vielä järeämpään keinoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.