Maamerkki kaupungin keskustassa odotti rakennuslupaa peräti puoli vuotta

Jyväskylän Kirkkopuiston historiallisen kioskin kunnostus- ja laajennushankkeelle on myönnetty rakennuslupa, ja työt aloitetaan toisen omistajan Ilpo Lähteenmäen mukaan heti, kun urakkasopimukset saadaan valmiiksi. Urakoitsijana hankkeessa on vaajakoskelainen VRP Rakennuspalvelut Oy.

Kun Lähteenmäki ja Tomi Nieminen ostivat kirkkopuiston kioskin kaupungilta kesällä 2014, toiveissa oli päästä viettämään avajaisia jo tämän vuoden vappuna. Lupahakemus jätettiin sisään lokakuussa, mutta muutospiirustuksia on vaadittu useita ja lupaprosessi venyi.

– Alkuperäinen suunnitelma hyväksyttiin aina kaupunginhallitusta myöten, mutta rakennusvalvonnalla oli toinen näkemys. Täytyy sanoa, että hankkeella on jo on nyt ollut työllistävä vaikutus, veistelee Lähteenmäki, mutta harmittelee samalla lupaprosessille kertyvää hintaa.

Esimerkiksi Tilapalvelu kehui miesten suunnitelmia kaupanteon aikaan loistaviksi, ja ne täyttivät hankkeelle asetetut laadulliset tavoitteet.

– Oleellinen muutos alkuperäiseen suunnitelmaan saadussa luvassa on muun muassa se, että uuden osan alle ei voi rakentaa täysimittaista kellarikerrosta. Muuten suunnitelmia on viilattu pitkin matkaa sieltä täältä, huokaisi Lähteenmäki.

Koko hankkeen kustannusarvio on noin miljoona euroa. Asemakaava mahdollistaa 135 neliön laajennusosan. Nykyisen rakennuksen maanpäällinen pinta-ala on noin 47 neliötä.

Kirkkopuiston kioskin asemakaavamääräyksissä on korostettu kulttuurihistoriallisia, rakennustaiteellisia ja kaupunkikuvallisia erityispiirteitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .