Kissa oli kuusessa neljättä päivää Keljossa, palokunta kävi pelastamassa – "Ei tullut alas, vaikka oli tuoretta silakkaa tarjolla"

Palokunta kävi hakemassa kissan alas puusta Jyväskylän Keljossa keskiviikkona kolmen aikaan iltapäivällä. Kissa oli kiivennyt seitsemän metriä korkeaan kuuseen jo sunnuntaina, eikä päässyt enää omin avuin alas.

Kissan omistaja oli ollut pelastuslaitokseen yhteydessä puussa lymyilevästä kissastaan jo aiemmin.

– Sinne vietiin tuolloin tuoretta silakkaa puun juurelle ja ohjeistettiin omistajaa ottamaan uudelleen yhteyttä, jos kissaa ei näy, palomestari Tuomas Juuti Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

– Tänään [keskiviikkona] hän sitten soitti, että kissa on neljättä päivää kuusessa eikä suostu silakasta ja muista houkuttimista huolimatta tulemaan alas.

Palokunta oli mennyt paikalle, ja yksi palomies kiipesi tikkailla puuhun. Hän sai kissan syliinsä ja tuli varovati tikkaita pitkin takaisin alas.

– Kissa on nyt turvallisesti omistajansa tykönä ja syö silakkaa, kuten kissojen pitääkin, Juuti toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Psykiatrian osaston potilas pahoinpiteli siivoojan sairaalassa Kuopiossa – ylilääkärille ja sairaanhoitopiirille syytteet

Puuppolankoskentien liittymä valtatielle suljetaan – käyttöön tulee Salmelantien uusi liittymä ja kulku päiväkodille alittaa valtatien

Nainen tunnisti ystävältään varastetun läskipyörän ja jäljitti sillä karkuun pinkoneen varkaan Jyväskylässä

Näin Keski-Suomi varautuu koronavirukseen – tarvittaessa perutaan leikkauksia ja otetaan kirurgian osastoja infektiopotilaiden käyttöön

Katso video: tässä paras keino koronavirukselta suojautumiseen – näin peset kätesi oikein

Jämsän terveysriidan sovittelusta päätetään maanantaina – ulkopuolisen välittäjän hankkimista harkitaan

Jukka Lehtinen Keski-Suomen ely-keskuksen ylijohtajaksi

Onnibusin linja-auton matkanteko tyssäsi Jämsässä torstai-iltana – jarrut kuumenivat punahehkuisiksi

Jyväskyläläinen Mikko sai puhelun "tekniseltä tuelta" ja päätti vedättää huijaria – "Ajattelin, että keskustelen sen kanssa ja esitän tyhmää"

Hirvivahinkokorvausten määrä puolittui Keski-Suomessa – eniten korvauksia maksetaan Keuruuseen, Toivakkaan ja Kivijärvelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.