Kitkarenkaita kesällä käyttävä ottaa turhan riskin

Poliisi kehottaa kitkarenkailla kesällä ajavia autoilijoita vaihtamaan ajokkiinsa kesärenkaat. Talvirenkaiksi suunniteltujen kitkarenkaiden kumiseos ja rakenne eivät ole sopivia kesäkeleihin, muistuttaa ylikomisario Pasi Kemppainen liikkuvasta poliisista.

-·Lain mukaan kitkarenkailla voi ajaa kesälläkin, jos urasyvyys on vähintään 1,6 millimetriä. Turvallisuussyistä kitkarenkaita ei kuitenkaan kannata kesällä käyttää. Kitkarenkaiden ominaisuudet ovat todella paljon huonommat kuin kesärenkaiden.

Liikkuva poliisi tekee suvella kitkarenkailla ajavista autoilijoista havaintoja päivittäin. Kemppaisen mukaan kitkarenkaiden käyttö on riski sekä kuivalla että märällä kesäkelillä.

-·Kitkarenkaassa saattaa olla paljon urasyvyyttä, ja usein ajatellaan, että siksi se olisi hyvä sateella. Kitkarengas on kuitenkin normaalia kesärengasta liukkaampi myös märissä olosuhteissa, vaikka urasyvyyttä olisikin. Jarrutusmatkat pitenevät, ja väistöissä tarvitaan enemmän tilaa. Olemme tehneet tämän havainnon myös omissa ajoharjoituksissamme.

Kitkarenkailla ajetaan ympäri vuoden usein säästösyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.