Kittilän kunnanhallitus palautti valmisteluun syytteeseen asetettujen päättäjien aseman

Valtiovarainministeriö päätti lokakuun lopulla aloittaa kuulemismenettelyn Kittilän kuntaa kohtaan luottamushenkilöiden asemaan liittyen.

Kittilän kunnanhallitus on palauttanut valmisteluun asian, jossa oli tarkoitus käsitellä syytteessä olevien Kittilän luottamushenkilöiden mahdollista luottamustoimesta pidättämistä. Kunnanhallituksen oli määrä ottaa tiistaina kokouksessaan kantaa asian täytäntöönpanoon ja laillisuusvalvontaan.

Kittilän kunnan edustaja kertoi STT:lle, että toistaiseksi ei ole tietoa siitä, milloin asia voisi olla tulossa seuraavan kerran kunnanhallituksen käsittelyyn.

Valtiovarainministeriö päätti lokakuun lopulla aloittaa kuulemismenettelyn Kittilän kuntaa kohtaan.

Tätä edelsi Kittilän kunnanvaltuusto päätös, jonka mukaan rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät pidätetään vain niistä tehtävistä, joita syytteet koskevat. Valtiovarainministeriön mukaan päätös oli riittämätön eikä se palauttanut uskottavuutta Kittilän kunnan päätöksentekoon.

11 valtuutettua syytteessä

Kittilän kunnanvaltuustossa on 11 valtuutettua, jotka ovat syytteessä erilaisista virka- ja työrikoksista. Kunnassa on kaikkiaan 27 valtuutettua.

Liki 30 entistä ja nykyistä kuntapäättäjää joutui lokakuussa syytteeseen tapahtumista, jotka juontavat juurensa edelliselle valtuustokaudelle.

Kittilää varjostaa lisäksi kaksi muuta oikeusprosessia. Toinen niistä liittyy hissiyhtiö Levi Ski Resortin hiihtohissihankintoihin ja toinen lakipalveluiden laskutukseen. Niissä syyteharkinta pyritään saamaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.