Kivenlohkare raivattiin pois junanraiteilta Vesangassa, liikenne jatkuu normaalisti – "Paikka on varmasti katsottu turvalliseksi"

Junanraiteille Jyväskylän Vesangassa pudonnut kivenlohkare on saatu siirrettyä, ja liikenne rataosouudella pääsee jatkumaan normaalisti. Lohkareen siirtämiseksi tarvittiin raskasta kalustoa.

Seinäjoelta Jyväskylään kulkee illan aikana vielä yksi junavuoro.

Liikenneviraston liikennepäällikkö Rauno Helanderin mukaan lohkareiden putoaminen rautateille ei ole yleistä. Viimeksi vastaavanlainen tapaus on Helanderin mukaan ollut vuosia sitten.

– Juuri muistelimme, että onko tällaista tapahtunut aiemmin. Tieliikenteessä tällaista tapahtuu joka kevät, kun jäät sulavat. Rautateillä tilat ovat kuitenkin ahtaampia, ja lohkareet voivat pudota lähemmäs rataa tai radalle, Helander sanoo.

Hänen mukaansa onnettomuuspaikan pitäisi nyt olla turvallinen, eikä uusia lohkareiden putoamisia ole syytä pelätä.

– Paikalla olleet ovat varmasti katsoneet paikan turvalliseksi, ja liikenne voi jatkua normaalisti. Kunnossapito tulee kuitenkin jatkossa kiinnittämään enemmän huomiota tuohon kohtaan. Jossain vaiheessa he myös todennäköisesti käyvät purkamassa tai sitomassa kallionlohkareita.

Hiljainen ajonopeus esti törmäyksen

Junaliikenne välillä Jyväskylä-Seinäjoki korvattiin busseilla sunnunta-iltapäivällä, kun kivenlohkare putosi junanraiteille Jyväskylän Vesangassa. Tapahtumapaikka sijaitsee Möykynmäen tunnelin kohdalla.

Haapamäeltä Jyväskylän suuntaan kulkeneessa matkustajajunassa oli kyydissä noin 50 ihmistä.

Rauno Helanderin mukaan veturinkuljettaja onnistui pysäyttämään junan ennen törmäystä lohkareeseen. Hänen mukaansa ratkaiseva tekijä oli se, että tunnelin kohdalla korkein sallittu ajonopeus on 50 kilometriä tunnissa.

– Jos vauhtia olisi ollut enemmän, juna olisi ainakin törmännyt. Kaikki muu onkin sitten spekulaatiota, Helander sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .