Kivijärven kunnalle puhtaat paperit – hovioikeus kumosi kuljetusvalituksen

Hovioikeus hylkäsi autoilija Mauno Purasen valituksen Keski-Suomen käräjäoikeuden vuonna 2016 antamasta tuomiosta, joka koski Kivijärven kunnan koulukuljetusten hankintaa keväällä 2014. Puranen tuomittiin myös maksamaan kunnan oikeudenkäyntikuluja 7 500 euroa. Kunnan ja Purasen välistä kiistaa on ehditty puida useissa oikeusasteissa.

Kevään 2014 kilpailutuksessa mukana ollut Puranen moitti kuljetukset voittaneen Tilausliikenne A. Kainulaisen tarjousta tarjouspyynnön vastaiseksi. Lisäksi Puranen katsoi laittomaksi sen, että kunta hankki väliaikaisesti markkinaoikeuskäsittelyn ajaksi kuljetukset tarjouskilpailun voittajalta.

Niin käräjäoikeus kuin hovioikeuskin katsoivat voittaneen tarjouksen noudattaneen tarjouspyyntöä. Tarjouksia oli pitänyt jättää yksittäisistä reiteistä, minkä lisäksi oli voinut antaa erillisen tarjouksen yhdistelmäreiteistä. Hovioikeuden mukaan Purasen tarjous oli sisältänyt tarjouspyynnön vastaisia varaumia.

Kunnalla oli velvollisuus järjestää koulukuljetukset markkinaoikeuden päätöstä odotettaessa. Kunta järjesti välittömästi uuden hankintakilpailun, kun markkinaoikeus kumosi ensimmäisen.

Mikään asiassa ilmennyt ei viittaa kunnan käyttäneen hankintavaltaansa väärin väliaikaisessa kuljetushankinnassa. Purasta ei syrjitty eikä Kainulaista suosittu väliaikaisessa eikä uudessa kilpailutuksessa. Purasen vahingonkorvausvaateelle liikevoiton menetyksestä ei ole näin perusteita.

Puranen kertoi Keskisuomalaiselle, että aikoo hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta hovioikeuden oikeudenkäyntivirheen perusteella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .