Kivijärven maastopalon jälkisammutustyöt kestivät aamuyölle – "Pitää toivoa, että tuuli ei pääse pieksemään paloa uudelleen liikkeelle"

Päivystävän palomestarin mukaan metsää paloi noin puolitoista hehtaaria.

Kivijärven Kuuselassa torstaina syttyneen maastopalon jälkisammutustyöt on saatu päätökseen, kertoo päivystävä palomestari Pertti Hänninen.

Hänen mukaansa sammutöihin osallistui yksi pelastuslaitoksen yksiköllinen henkilökuntaa. Sammutustyöt kestivät noin kello kahteen asti aamulla.

– Siinä meni vähän pidempään kuin aluksi ajattelin, Hänninen kertoo.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan sammutustyöt olisivat olleet ohi puoleen yöhön mennessä. Vaikka työt kestivät odotettua pidempään, mitään merkittäviä haasteita sammutustöihin ei Hännisen mukaan kuitenkaan liittynyt.

– Nyt näyttää jo niin sanotusti pimeältä. Pitää toivoa vain, että tuuli ei pääse pieksemään paloa uudelleen liikkeelle. Kivikkoisessa ja louhikkoisessa maastossa on aina se riski, että palo voi jäädä sinne kytemään ja sytyttää tuoretta, palamatonta aluetta.

Pelastuslaitos oli noin kello kahdeksan aikaan perjantaiaamuna  siivoamassa viimeisiä kalusteitaan palopaikalta. Siivoustöiden jälkeen vastuu jälkivartioinnista siirtyy maanomistajille.

Palo tapahtui Metsähallituksen mailla.

Puolitoista hehtaaria metsää paloi

Pelastuslaitos sai ilmoituksen maastopalosta torstaina kello viiden jälkeen iltapäivällä. Palomestari Pertti Hännisen mukaan palo ehti levitä noin puolentoista hehtaarin alueelle. Pääosin paloalue oli nuorta taimikkoa ja kuusimetsää.

– Näissä riskiolosuhteissa, kun maasto on kuivaa, olisi ollut mahdollista, että palo leviää paljon laajemmallekin.

Hänninen epäilee palon saaneen alkunsa alueella torstaina urakoineesta metsäkoneesta lähteneestä kipinästä.

– Ajourassa oli kiviä, joihin koneen tela on voinut raapaista, Hänninen kommentoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .